TripAdvisor achiziționează Viator

tripadvisor2TripAdvisor, cel mai mare site de călătorii din lume, a anunțat că a semnat un acord pentru a achiziționa Viator, o platformă de top destinată căutărilor și rezervărilor de activități turistice în destinații din întreaga lume. Achiziția se așteaptă să fie finalizată în al treilea trimestru al acestui an, iar după finalizare, aceasta va fi a patra achiziție a TripAdvisor din 2014, după achizițiile lafourchette, Tripbod și Vacation Home Rentals. Prețul de achiziție pentru Viator este de circa 200 milioane dolari.

“Viator va fi un mare plus pentru familia TripAdvisor, luând în considerare faptul că rezervările online și mobile pentru atracții și activități reprezintă o oportunitate imensă pentru business-ul nostru”, a declarat Stephen Kaufer, președinte și CEO TripAdvisor, Inc.; acesta a adăugat că turiștii își doresc să exploreze atracțiile locale pe durata călătoriilor lor și că “această achiziție va oferi beneficii imediate pentru comunitatea TripAdvisor”.

Viator pune la dispoziția călătorilor peste 20.000 de tururi și atracții la care se pot face rezervări precum și peste 600.000 de review-uri, fotografii și video-uri trimise de călători.

Compania are peste 250 de angajați, care vor continua să muncească la sediul Viator din San Francisco și la birourile din Las Vegas, Londra și Sydney.