Voucherele de vacanță vor fi emise on-line începând cu 1 ianuarie 2015

voucherevacanta2015Voucherele de vacanţă vor putea fi emise numai în sistem on-line de către Autoritatea Naţională pentru Turism începând cu 1 ianuarie 2015, informează Departamentul pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Mediu de Afaceri și Turism într-un comunicat.

În Monitorul Oficial nr. 585 din 5.08.2014 a fost publicată Ordonanţa pentru modificarea unor termene prevăzute în Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 8/2009 privind acordarea voucherele de vacanţă.

Prezenta Ordonanţă, modifică data de aplicare a emiterii voucherelor de vacanţă, acestea vor putea fi emise numai în sistem on-line de către Autoritatea Naţională pentru Turism începând cu 1.01.2015.

Modificarea termenului de la care vor fi emise voucherele de vacanţă în sistem electronic a fost determinată de necesitatea introducerii unei perioade tranzitorii până la care sa fie folosite tichetele de vacanţă emise conform prevederilor vechii legislații, astfel încât să se evite un tratament discriminatoriu al acelor salariaţi care aveau prevăzute acordarea acestui beneficiu în contractele colective de muncă şi care nu le-au folosit încă, se precizează în comunicat. 

Până la data de 31 decembrie 2014 vocuherele de vacanţă sunt emise de unităţile autorizate de Ministerul Finanţelor Publice în condiţiile prevăzute de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 8/2009 anterior datei de intrare în vigoare a Legii nr. 94/2014.