ANAT inițiază programul “Seniori România”, care sprijină turismul de seniori

Asociația Națională a Agențiilor de Turism din România (ANAT) inițiază programul “Seniori România”, prin care doreşte să promoveze călătoriile pentru persoanele vârstnice în România, în afara sezonului, în aceleaşi condiţii de calitate a serviciilor.

Ponderea populaţiei de vârsta a treia creşte în România, similar situaţiei din Europa, în care 25% din populaţie are vârsta între 55 şi 80 de ani. Numai 3 din 10 persoane cu această vârstă din Europa călătoresc peste hotare. Iată de ce au fost dezvoltate astfel de programe în ţările UE, iar în România se vând, în prezent, zeci de programe de seniori pe destinaţii externe. Şi în Romania proporţia populaţiei de vârsta a treia este în creştere, însă posibilităţile acesteia de a călători în ţară trebuie puse în valoare. Prin initiaţiva Seniori România, ANAT doreşte să promoveze călătoriile pentru persoanele vârstnice în România, în afara sezonului, în aceleaşi condiţii de calitate a serviciilor”, se arată pe site-ul ANAT.

turismseniori2

Potrivit ANAT, inițiativa va avea un impact pozitiv asupra:

• încurajării creşterii economice
• extinderii sezonului
• reducerii sezonalităţii locurilor de muncă din turism
• lansării de noi destinaţii care îndeplinesc condiţiile de acces şi siguranţă pentru turismul de seniori
• creşterii gradului de sănătate al persoanelor vârstnice

Programul “Seniori România” începe cu “Seniori pe litoral”. Scopul acestuia este creșterea gradului de ocupare pe litoral şi accesul cât mai multor români pe litoralul Mării Negre. Programul se va desfășura în perioada 5 mai - 31 mai 2015 și 10 septembrie - septembrie 2015.  Vârsta minimă este 52 de ani pentru 1 din cei 2 participanţi.

“În condiţiile dezvoltării mai accentuate în UE a turismului pentru seniori, ANAT va identifica noi posibilităţi pentru ca Programul “Seniori pe litoral” să devină atractiv şi pentru turişti din străinătate”, se arată pe site-ul ANAT.

Mai multe informații despre inițiativa ANAT găsiți AICI.