Scade numărul turiștilor străini care vizitează Bulgaria

scadereturismbulgaria2014Numărul turiștilor din Uniunea Europeană care au vizitat Bulgaria a scăzut cu 15,5% de la începutul acestui an, arată datele Asociației touroperatorilor și a agențiilor de turism din Bulgaria (ABTTA), citate de Dnevnik.bg.

Scăderea generală în sectorul turismului, potrivit asociației, este de 5,7%. Asociația explică diferențele dintre datele sale și datele oficiale prin faptul că Institutul Național de Statistică a luat în considerare și călătoriile de afaceri și vizitele la prieteni.

Potrivit ABTTA, turiștii din UE au reprezentat doar jumătate din cei care au vizitat țara comparativ cu o pondere de 70% acum 5 ani. Președintele asociației, Bayko Baykov a declarat că scăderea numărului de turiști din țări precum Germania, UK și țările nordice a reprezentat un trend constant în ultimii ani.

“Acestea sunt piețele care, în mod tradițional, oferă sustenabilitatea secorului turistic din Bulgaria”, a afirmat Baykov.

Potrivit acestuia, de la începutul anului 2014, numărul turiștilor germani a scăzut cu 10,4%, numărul turiștilor români cu 17,8%, a turiștilor britanici cu 24,4%, a celor danezi cu 36,8%, a turiștilor suedezi cu 36,9% și a turiștilor olandezi cu 20,9%.

Tensiunile dintre Rusia și Ucraina au afectat turiștii ucraineni, a căror număr a scăzut cu 10%, dar numărul turiștilor ruși în Bulgaria a rămas la același nivel comparativ cu anul precedent. 

În același timp, numărul turiștilor din Israel a crescut cu 29%, iar cel al turiștilor din Turcia cu aproape 30%.

Sursa: www.novinite.com


Cele mai citite articole

Prev Next