SKÅL International România s-a înfrăţit cu SKÅL International Sofia

skallogoPreşedintele SKÅL International România, Răzvan Pîrjol şi preşedintele SKÅL International Sofia, Henning Krippendorff au semnat pe 11 octombrie a.c., la Balcic, certificatul de înfrăţire Skål între cele două asociaţii, prin care se angajează să extindă cooperarea între membrii celor două cluburi.

În cadrul întâlnirii s-a analizat posibilitatea de realizare a unor schimburi periodice de experienţă în ceea ce priveşte activitatea de dezvoltare turistică, precum şi modalităţile de intensificare a schimbului de informaţii pentru elaborarea şi realizarea unor proiecte de investiţii de interes comun.

De asemenea, s-a discutat despre studierea posibilităţii de derulare a unor acţiuni de Promovare comună a celor două ţări în cadrul unui proiect de atragere clienţi şi promovare a destinaţiilor din sudul-estul Europei.

La ceremonie a participat şi Dl. Nik Racik, Past President Skål International (2009-2010) care a înmânat certificatul de înfrăţire din partea SKÅL International, celor 2 cluburi Skål.

Delegaţia SKÅL International România a fost reprezentată de următorii membri:

•    Preşedinte: Răzvan E. Pîrjol, CEO & Director General Compania de Investiţii pentru Turism;
•    Vice Preşedinte: Lucian Boronea, Director General Accent Travel & Events;
•  Responsabil Comunicare & PR: Nicoleta Marin Paraschiv, Director General Centrul de Conferinţe Willbrook Platinum Business Convention Center;
•    Responsabil Relaţii Internaţionale & Business Affairs: Călin Ile, Director General Hotel Ibis, Bucureşti;
•    Responsabil Proiecte Speciale: Mihai Zamfir, Resident Manager Caro Hotel, Bucureşti;
•   Alţi membri: Bogdan Stanciu, Managing Director Bit Soft România; Octavian Lazăr, Director General Hotel Caro; Mihai Pastiea, Incoming Manager Carpatia Tour; Lucian Marinescu, Senior Associate Trend Hospitality Consulting & Management;
•    Membri Young SKÅL, “divizia de tineret”: Andreea Cojocarescu, Manager Mara Boutique Travel; Alexandra Cocârlă, studentă Facultatea Româno-Americană, secţiunea Turism.

SKÅL International are o reţea unică de network pe care membrii săi, cele 400 de cluburi din 87 ţări, o pot folosi pentru a identifica un club SKÅL “frate” cu care să stabilească o relaţie de înţelegere, prietenie şi colaborare, în funcţie de contextual istoric şi cultural, interesele economice şi comerciale între membrii cluburilor, similitudinea intereselor şi problemelor celor două asociaţii.

SKÅL International România este o organizaţie care reuneşte toate sectoarele din industria turistică: Hoteluri, Tour Operatori, Transportatori, Organizatori Evenimente precum şi alte servicii conexe din domeniul ospitalităţii. În prezent Clubul SKÅL International România numără 48 de membri, 14 dintre aceştia fiind membri fondatori.

Membrii Clubului se întrunesc de 11 ori pe an, în a doua joi din fiecare lună, exceptând luna august. Boardul de Conducere SKÅL România se schimbă prin alegeri libere o dată la 2 ani.

Spiritul Clubului SKÅL International România încurajează dezvoltarea de relaţii personale şi interpersonale cu membrii SKÅL din România, precum şi cu întreaga familie SKÅL de peste hotare.

Membrii Clubului, directori şi preşedinţi de societăţi din turism, se întâlnesc pentru a discuta şi a pune la punct probleme de interes reciproc. Aici, în atmosfera prietenească propavaduită de «Părintele SKÅL» - Florimond VOLCKAERT, ideile, oportunităţile şi problemele din industrie în general, sunt discutate atît din punct de vedere profesional cît şi al afacerilor.

Pentru a fi apreciate, relaţiile de prietenie din cadrul SKÅL trebuie experimentate. De aceea sloganul SKÅL este « Să faci afaceri cu prietenii - Doing business among friends ».

În cei 15 ani de activitate membrii SKÅL International România s-au străduit să îmbine contribuţia la dezvoltarea sectorului profesional cu asistenţă acordată întregii comunităţi.

SKÅL International este o organizaţie apolitică care încurajează progresul şi evoluţia prin afilierea la alte organizaţii internaţionale din industria turistică, precum Organizaţia Mondială a Turismului. SKÅL nu face discriminări pe criterii de sex, vârstă, rasă, religie sau statut politic şi social. SKAL susţine acţiunile caritabile.

Cea mai mare parte a acţiunilor sunt organizate la nivel local de către comitetele naţionale care fac parte din SKÅL International, al cărui sediu central este la Torremolinos, Spania. SKÅL International este condus de către un comitet executiv format din 7 membri aleşi de delegaţii de la adunarea generală anuală desfăşurată pe perioada congresului mondial ce are loc în altă ţară în fiecare an. Această oferă membrilor SKÅL posibilitatea de a observă cel mai bine potenţialul turistic din întreagă lume.

Primul club SKÅL a luat fiinţă în 1932 la Paris, din iniţiativa unor directori de agenţii de turism. Ideea le-a venit în urma unui tur educaţional al Scandinaviei. Conceptul de bună voinţă şi prietenie a luat amploare la nivel internaţional şi, în 1934, s-a format asociaţia internaţional a cluburilor SKÅL, condusă de Florimond Volckaert, considerat “părintele SKÅL.”

Astăzi, SKÅL International - cea mai mare organizaţie din turismul mondial cu aproximativ 17.000 de membri, manageri executivi organizaţi în 400 de cluburi din 87 de ţări.

SKÅL este abrevierea a 4 cuvinte scandinave: Sundheit (sănătate), Karlek (prietenie/dragoste); Alder (viaţă Lungă), Lyka (fericire).