Protocol pentru angajarea tinerilor în turism

carieraturismJoi, 18 decembrie 2014, a avut loc semnarea unui protocol de colaborare între DIMMMAT (Departamentul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri şi Turism) şi Inspectoratul Şcolar Judeţean, precum şi între DIMMMAT si Asociaţia Litoral - Delta Dunării, pentru absorbţia tinerilor absolvenţi de liceu şi facultate pe piaţa muncii din turismul de Litoral şi Delta Dunării.

Astfel, Asociaţia Litoral - Delta Dunării va promova în rândul angajatorilor de pe litoral şi din Delta Dunării facilitatea pe care o pot avea deţinătorii de afaceri din turism, de a-şi acoperi salariile şi contribuţiile aferente acestora, în cazul în care angajează absolvenţi de liceu, facultate sau masterat, se arată într-un comunicat.

Sumele ce se acoperă merg până la 1300 lei net / salariat, la care se adaugă contribuţiile la stat.

Reamintim că în data de 10 octombrie 2014 a fost semnat un alt protocol, între Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Asociaţia Litoral - Delta Dunării, pentru derularea de activități de practică si pregătire profesională în agenții de turism, hoteluri, restaurant, unităţi de agrement - pentru elevii ce studiază în licee şi şcoli de specialitate pentru domeniul Turism-Servicii.

Prin semnarea acestor protocoale, ne propunem să dezvoltăm interesul real al tinerilor constănţeni către o viitoare carieră în turismul românesc, să avem personal mai bine pregătit şi calificat în domeniul industriei ospitalităţii, viitori specialişti în Turismul românesc. Consider că aceste facilităţi vin în sprijinul angajatorilor din turism, care îşi pot acoperi salariile şi contribuţiile pe salarii în cazul în care angajează tineri absolvenţi. Din păcate, prea puţini dintre angajatori cunosc aceste facilităţi. Tocmai de aceea vom promova noi aceste informaţii. În acelaşi timp vom reuşi să atragem mai mulţi tineri absolvenţi către industria ospitalităţii”, a declarat Corina Martin, Preşedinte Asociaţia Litoral - Delta Dunării.

Sursă foto: www.berkeley-scott.co.uk