Adoptarea unei noi Legi a turismului, una din prioritățile ministrului Mihai Tudose

prioritatiturismmihaitudoseMinistrul Economiei, Comerțului și Turismului, Mihai Tudose s-a întâlnit marți, 13 ianuarie a.c., cu reprezentanții asociațiilor patronale din industria de turism, se precizează într-un comunicat al Ministerului.

În cadrul discuţiilor, Ministrul Mihai Tudose le-a declarat celor prezenţi că una dintre priorităţile mandatului său o reprezintă adoptarea unei noi Legi a turismului care să permită o mai bună reglementare a sectorului, în sensul creşterii calităţii serviciilor turistice din ţara noastră şi o mai bună promovare a industriei pe piețele externe. În acest sens, a fost agreat un calendar de lucru cu membrii asociațiilor reprezentative din industria de turism, astfel încât, până la data de 15 februarie a.c., să fie definitivată forma proiectului de lege care va fi supusă dezbaterii publice.

La rândul lor, reprezentanții asociaţiilor patronale din turism, i-au solicitat Ministrului Economiei, Comerțului și Turismului continuarea programelor de promovare existente care s-au dovedit eficiente şi consultarea prealabilă cu mediul de afaceri în elaborarea noilor strategii care vor reglementa acestor sector. “Continuăm ceea ce este bun în materie de programe de promovare a turismului dar doresc să implementăm noi forme de sprijin pentru această industrie, astfel încât să crească ponderea acestui sector în Produsul Intern Brut al României”, le-a declarat celor prezenţi, Ministrul Mihai Tudose.

Cu aceeași ocazie, Secretarul de Stat în Ministerul Economiei, Comerțului şi Turismului, Bogdan Pandelică le-a prezentat participanţilor la discuţie avantajele şi beneficiile înfiinţării Institutului Român de Comerţ Exterior pentru promovarea turismului, acesta oferind sprijin pentru participarea la târguri şi expoziţii internaţionale de profil dar şi o mai bună reprezentare a intereselor operatorilor de turism din ţara noastră pe pieţele externe, prin structura de reprezentanţi comerciali ai Ministerului Economiei, Comerţului şi Turismului.

La întâlnire au participat: Lucia Nora Morariu - preşedinte ANAT, Liviu Moraru - secretar general ANAT, Corina Martin - preşedinte Asociaţia de Promovare Litoral - Delta Dunării şi vicepreşedinte ANAT, Mohammad Murad - preşedinte Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc, Radu Enache - preşedinte Federaţia Industriei Hoteliere din România, Maria Stoian - preşedinte fondator A.N.T.R.E.C. România, Nicu Rădulescu - Organizaţia Patronală a Turismului Balnear din România.

Sursă foto: www.enfocussolutions.com