Aproape 30.000 de români merg în minivacanțe de Valentine’s Day

valentinesdayCirca 29.000 de români vor merge în intervalul 13-15 februarie în minivacanţe de Valentine's Day, în special în destinaţii interne, unde vor cheltui aproape 2 milioane de euro, potrivit Federației Patronatelor din Turismul Românesc. Cea mai căutată destinaţie internă este Valea Prahovei, iar în străinătate, cele mai căutate destinații sunt Roma, Veneţia, Paris şi Barcelona.

"Numărul de rezervări făcute pentru Sfântul Valentin se apropie de 28.500, iar turiştii vor cheltui, în medie, doar pentru servicii turistice (cazare şi masă), aproximativ 300 de lei de persoană, suma totală care va fi încasată de operatorii de turism fiind estimată la 8,5 milioane de lei", potrivit unui studiu al Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) citat de Mediafax.

În plus, potrivit federaţiei, în jur de 500 de români vor pleca în străinătate special pentru a petrece Ziua Îndrăgostiţilor. Cu sumele alocate de aceştia, cheltuiala totală a românilor pentru vacanţe de Valentine's Day ajunge la aproape 2 milioane de euro.

Cea mai mare atracţie pentru îndrăgostiţi este şi în acest an Valea Prahovei unde, în weekendul 13-15 februarie, gradul de ocupare se apropie de 90%, faţă de 60-70% în weekend-ul anterior.

"Faţă de anul trecut, acum se anunţă şi zăpadă, putându-se practica, astfel, şi sporturi de iarnă", potrivit FPTR.

Multe cupluri care nu şi-au planificat o mini-vacanţă cu prilejul Zilei Indrăgostiţilor vor petrece fie în cluburi, fie într-un restaurant, se mai arată în studiul FPTR citat de Mediafax.

Sursă foto: www.donatella-tur.md


Cele mai citite articole

Prev Next