Federația F.A.P.T. solicită înființarea Organizației Române de Turism

solutiiturismromaniaFederația F.A.P.T., prin membrii săi - Asociațiile regionale de Dezvoltare și Promovare a Turismului din România: Litoral - Delta Dunării, Bucovina, Maramureș, Prahova, Brașov, Râșnov, Sibiu, Sighișoara, Buzău, Gorj, Neamț, Cluj, Vrancea, Olt, Timiș și București - solicită înființarea Organizației Române de Turism ca parteneriat public-privat, conform proiectului luat în dezbatere în Coaliția pentru Dezvoltarea României.

Declaraţie Corina Martin, Preşedinte Federaţia Asociaţiilor de Promovare din România:

Considerăm că Guvernul Romaniei are obligația de a sprijini turismul românesc, prin crearea unui cadru legislativ și fiscal cu impact major, în avantajul turismului românesc, astfel încât să determinăm creșterea imaginii și competitivității destinațiilor românești, comparativ cu alte destinații vecine.

Ne bucură susținerea exprimată în acest sens de premierul Victor Ponta, care a afirmat că înțelege că aceasta este cea mai bună soluție de promovare a turismului românesc, in comparație cu actuala formă de organizare a Autorității Naționale pentru Turism.

Asociatiile noastre regionale sunt organizate și funcționează activ în parteneriat public-privat, constituit între autoritățile locale și operatorii privați din turismul românesc. Noi organizăm și derulăm campanii regionale de dezvoltare și promovare a turismului pe piața naționala și pe piețe externe, cu rezultate și eficiență clare, în comparație cu activitatea Autorității Naționale pentru Turism. Consider că aceasta este singura soluție eficientă pentru dezvoltarea și promovarea eficientă a turismului românesc și solicităm Guvernului să adopte o decizie majoră, de organizare a promovării turismului românesc în parteneriat public-privat, la nivel național“.

Federația Asociațiilor de Promovare Turistică din România (F.A.P.T.), înființată în anul 2009, are ca scop dezvoltarea turismului în destinațiile turistice pe care le reprezintă asociațiile membre și promovarea acestora pe plan național și internațional.

Asociațiile membre F.A.P.T. reprezintă un parteneriat public-privat, constituit între Consiliul Județean respectiv,  Consiliile Locale ce administrează stațiuni turistice în județul respectiv,  aeroport, Camerele județene de Comerț, Patronatele Hoteliere, pensiuni, hoteluri, restaurante, universități economice de profil, asociații gastronomice etc.

Sursă foto: www.vilaannemarie.ro