Crește numărul de turiști ungari în stațiunile balneare din România

strandpraid2De la începutul anului și până în prezent HotelGuru.ro a adus în stațiunile balneoclimaterice din România cu 20% mai mulți turiști din Ungaria.

Site-ul nostru a înregistrat creșteri semnificative ale rezervărilor inclusiv din partea turiștilor din Ungaria, nu doar din rândul românilor. Prin intermediul site-ului nostru, România a atras cu peste 20% mai mulți turiști în destinațiile balneo în primele luni ale anului 2015, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, cea mai mare creștere fiind pe zona Praid, de 92%”, a declarat Tamas Varga, International Business Developer al companiei care rulează peste 25 de milioane de euro pe an și care administrează în România portalul HotelGuru.ro.

HotelGuru.ro raportează astfel creșteri ale rezervărilor chiar și cu 92% în zona Praid. Numărul de rezervări a crescut exponențial odată cu deschiderea ștrandului de la Praid (cel mai mare cu apă sărată din România). De creșteri se bucură și Sovata sau Băile Tușnad, iar ușoare scăderi se văd pe destinațiile Băile Herculane sau Băile Felix. 

Top 5 destinații balneo preferate de români

Cea mai căutată stațiune balneo rămâne în continuare Sovata, urmând Praid, Băile Herculane, Băile Tușnad și Băile Felix. Interesant la Sovata este că în primele luni ale anului 2015 a scăzut ușor numărul de rezervări ale turiștilor români, însă au crescut rezervările ungurilor.

Cazarea în Băile Tușnad ajunge la 160 RON/ noapte de persoană pentru un hotel de 4 stele cu demipensiune, tratamente terapeutice, acces la piscina interioară și exterioară sau saună. 

Cazarea la Sovata începe la 35 de RON/ noapte de persoană și ajunge la 240 RON/ noapte la hotelurile de patru stele. Băile Herculane și Băile Felix se află și ele în top, iar hotelurile și pensiunile din aceste stațiuni oferă turiștilor acces la piscina interioară sau exterioară, saună, jacuzzi și tratamente terapeutice. Cazarea în aceste stațiuni rareori depășește 130 de RON/ noapte de persoană, pentru hoteluri de 3 și 4 stele. 

Creșteri de aproape 100% ale rezervărilor în zona Praid

Ștrandul cu apă sărată de la Praid este în momentul de față cel mai mare din România, având o suprafață de 5.200 de metri pătrați. Acesta are două bazine pentru copii, pornind de la 60 de centimetri adâncime, iar aceasta crește treptat până la 90 de centimetri și apoi până la adâncimea maximă de 1,20 metri. Zona de plajă acoperă o suprafață de 2.478 de metri pătrați și se întinde de-a lungul bazinelor, dar și pe o terasă amplasată pe acoperișul unei clădiri care face parte din ansamblu. 

În prezent, au fost instalate 300 de șezlonguri care nu se plătesc separat. Investiția în amenajarea ștrandului se ridică la 1,55 milioane de euro și a fost asigurată în întregime din fondurile salinei. Costul unui bilet este de 25 de lei pe zi pentru adulți și de 15 lei pentru copii, ștrandul funcționând zilnic, între orele 10.00 și 20.00. Joia și sâmbăta există și program de seară, între orele 21.00 și 23.00.

Sursă foto: www.mediafax.ro