Siguranța turiștilor de pe litoral, prioritate la nivel local

sigurantaturistilitoral1Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Litoral - Delta Dunării şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Dobrogea” al judeţului Constanţa au încheiat joi, 30 iulie a.c., un protocol de colaborare pentru sezonul estival 2015, cu scopul de a asigura o protecţie sporită turiştilor care ajung pe litoralul românesc precum şi pentru scăderea numărului de incidente neplăcute în această zonă.

Un rol important îl constituie informarea corectă şi oportună a turiştilor asupra diferitelor tipuri de risc la care s-ar putea expune la un anumit moment dat şi modul de comportare pe care trebuie să-l adopte în astfel de situaţii.

Printre cele mai importante responsabilităţi pe care le au cele două instituţii în urma acestui parteneriat, menţionăm:

  • transmiterea periodică unităţilor de cazare de pe litoral, a unor informaţii referitoare la campaniile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Dobrogea” al judeţului Constanţa;
  • distribuirea de materiale informative pe suport electronic şi tipărit către unităţile de cazare de pe litoral, puse la dispoziţie de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgentă “Dobrogea” al judeţului Constanţa;
  • mediatizarea acţiunilor comune desfăşurate de cele două părţi

Turiştii prezenţi în cursul zilei de joi, într-un hotel din staţiunea Mamaia, au fost angrenaţi de către pompierii militari într-o serie de activităţi plăcute şi interactive, menite a-i învăţa să-şi protejeze viaţa şi sănătatea. Au fost familiarizaţi cu măsurile de preîntâmpinare a unor situaţii de urgenţă, în special a incendiilor şi a înecurilor, au învăţat prin exerciţii practice cum trebuie să se comporte în caz de cutremur şi să se protejeze în cazul declanşării tipurilor de riscuri generatoare de astfel de evenimente.

Declaraţie împuternicit inspector şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa:

Consumatorii se așteaptă ca atunci când achiziționează servicii de cazare turistică să poată avea încredere că beneficiază de siguranță, indiferent de tipul de cazare sau destinația aleasă pe litoralul românesc. De aceea, în scopul creşterii culturii de securitate şi creării unui climat de siguranţă la nivelul comunităţii, am încheiat acest protocol de colaborare cu Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Litoral - Delta Dunării”.

Declaraţie Corina Martin, Preşedinte Asociaţia Litoral - Delta Dunării:

Ne bucurăm că, după parteneriatele încheiate în anii trecuţi cu Poliţia şi Jandarmeria Constanţa, pentru sezonul estival 2015 am semnat azi un protocol cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgentă “Dobrogea” al judeţului Constanţa, un demers important pentru siguranţa turiştilor care sunt în vacanţă în această zonă. Ca în orice destinaţie turistică civilizată, dorim ca turiştii noştri să beneficieze de servicii turistice excelente, dar să se simtă şi în siguranţă”.

Sursă foto: www.dacenterprises.com.au