Eturia estimează o creștere cu 40% a pieței vacanțelor wellness & spa

vacanteeturiaAgenția de turism Eturia, specializată în vacanțe personalizate, în destinații îndepărtate, estimează o creștere cu 40% a cererilor pentru pachetele de vacanță wellness & spa, în următorii doi ani. Deși sunt oferte nou-apărute, turiștii români au fost foarte deschiși la propunerile de astfel de vacanțe.

“Deja putem vorbi despre creșteri substanțiale a numărului de solicitări precum și a numărului de pachete disponibile”, subliniază reprezentanții Eturia.

Vacanțele Wellness & Spa includ programe personalizate, cu o paletă largă de tratamente și terapii, menite să redefinească starea de bine și să readucă echilibrul între minte, corp și suflet.

Turiștii români și gustul pentru vacanțele Wellness

Pe piața din România, Eturia este printre putinii operatori care oferă programe de Wellness & Spa în afara Europei. Programele se adresează unei nișe de aproximativ 3% din populație, cuprinzând persoane care au mai urmat astfel de terapii și tratamente înainte. Cu toate că aceste pachete sunt concepute în mod special pentru cunoscători, se estimează o creștere de 40% a cererii pentru vacanțe Wellness în următorii 2 ani.

Prețul unei astfel de vacanțe variază de la 2000 euro la 8000 euro, în funcție de destinația aleasă, numărul de zile și serviciile speciale incluse.

India, Thailanda și Maldive - principalele destinații wellness din lume

Turiștii se pot bucura de o vacanță Wellness în India, la Ananda, la poalele munților Himalaya, unde au luat naștere cele mai vechi practici orientale, de un sejur în Thailanda, într-un cadru tropical de poveste, la un resort specializat în terapii de detoxifiere, sau chiar în exoticele Maldive, la resortul Sun Siam Iru Fushi, cu al său celebru program Rasayana.

Aceste resorturi sunt recunoscute în întreaga lume, iar persoanele care le frecventează sunt atât oameni obișnuiți, cât și vedete de renume, printre care Brad Pitt, Angelina Jolie, Oprah Winfrey, Uma Thurman și Heidi Klum.

Turiștii au fost cei care ne-au solicitat astfel de pachete și înainte să le introducem în oferta noastră permanent am testat piața pentru a vedea dacă ar exista cerere constantă pentru astfel de vacanțe. Rezultatul a fost suprinzător: nu numai că există cerere, dar clienții noștri au și venit cu recomandări de servicii pe care le-ar dori incluse în vacanța lor de relaxare”, a declarat Sorin Stoica, co-proprietar al agenției de turism Eturia.