Cetatea Oradea, reintrodusă în circuitul turistic

Cetatea OradeaCetatea Oradea a fost reintrodusă în circuitul turistic. Investiția în reabilitarea ei a durat 6 ani și a avut o valoare totală de 87,8 milioane lei, din care 66,3 milioane lei a fost finanțare nerambursabilă.

Luni, 21 decembrie 2015, a avut loc conferința finală a proiectului „Revitalizarea cetăţii Oradea în vederea introducerii în circuitul turistic: Cetatea Oradea, complex turistic european" - etapa I și II. Scopul proiectului a fost introducerea în circuitul turistic național, regional și internațional a Cetăţii Oradea ca şi centru regional reprezentativ de patrimoniu cultural și turism.

Astăzi putem fi de față la închiderea unui proiect major, am reușit să finalizăm un proiect major, să avem un vis împlinit - visul de a vedea Cetatea Oradea reabilitată. Sarcina noastră, a administrației orădene, este de a reînvia cetatea prin organizarea diferitelor evenimente pentru ca cetatea să devină un obiectiv turistic. Dorim ca Cetatea Oradea să devină centrul de gravitație al orașului nostru”, a declarat viceprimarul Huszar Istvan.

Proiectul derulat de către Unitatea Administrativ Teritorială-Municipiul Oradea are ca obiectiv general transformarea zonei Cetății Oradea într-o zonă de interes turistic major. De altfel, două dintre obiectivele specifice ale proiectului sunt: creşterea importanţei turismului şi culturii, ca factor care stimulează creşterea economică în regiune și extinderea sezonului turistic şi chiar eliminarea extrasezonalităţii vizitării obiectivului turistic, prin introducerea în circuitul turistic şi cultural European şi prin revitalizarea unor activităţi economice tradiţionale în Cetate, reflectată în creşterea cu 200% a numărului de turişti până în 2020.

Pentru economia locală dar şi pentru cea a regiunii, care sunt beneficiare indirecte ale acestui proiect, reabilitarea, şi punerea în valoare a Cetăţii Oradea va duce la o creştere semnificativă a numărului şi calităţii serviciilor turistice-culturale, la repoziţionarea pe piaţa turismului cultural a oraşului Oradea şi a regiunii de Nord Vest, şi nu în ultimul rând va duce la creşterea ponderii veniturilor din turism în cadrul structurii economice a regiunii, potrivit Primăriei Oradea.

Dumitru Sim, managerul de proiect, a menționat că începând cu 1 ianuarie 2016 Cetatea Oradea va putea fi vizitată în tururi ghidate.

Dumitru Sim, managerul de proiect a prezentat detaliile proiectului (prezentate în atașament) și a menționat că începând cu 1 ianuarie 2016 Cetatea Oradea va putea fi vizitată în tururi ghidate. - See more at: http://www.oradea.ro/stiri-oradea/cetatea-oradea-un-vis-realizat#sthash.296lDu4C.dpuf
Dumitru Sim, managerul de proiect a prezentat detaliile proiectului (prezentate în atașament) și a menționat că începând cu 1 ianuarie 2016 Cetatea Oradea va putea fi vizitată în tururi ghidate. - See more at: http://www.oradea.ro/stiri-oradea/cetatea-oradea-un-vis-realizat#sthash.296lDu4C.dpuf

Sursă foto: www.cetatea-oradea.ro