România se promovează la cel mai important târg de turism din Austria

ferienmessewien2016Autoritatea Națională pentru Turism (ANT) va participa începând de joi, 14 ianuarie 2016, cu un stand național de 150 m², la târgul de turism „Ferien Messe 2016“ din Viena.

Fiind prima participare românească din acest an la un târg major de turism, târgul din Viena fiind cea mai importantă manifestare de acest gen din Austria, ANT și-a propus să asigure o prezență complexă a destinației România, subliniază instituția într-un comunicat.

Standul României va fi amplasat între standurile naționale ale Greciei și Turciei și lângă cel al concernului Verkehrsbüro Group (cel mai mare concern turistic din Austria) și va grupa un număr de 27 de firme și instituții cu activitate de turism. Printre expozanții de la standul României se numără consiliile județene Suceava, Gorj și Satu Mare, primăriile orașelor Satu Mare, Timișoara, Cluj, Alba Iulia, Oradea și Sibiu, stațiunile Băile Felix și Băile Herculane, compania națională Tarom.

În cadrul „Ferien Messe 2016“ vor expune peste 700 de expozanți din 70 de țări. Târgul se desfășoară în paralel cu Autoshow Viena și atrage anual circa 150.000 de vizitatori.

Ca și în anii trecuți ANT va avea o regiune parteneră a standului României, care în acest an va fi județul Gorj. Acesta își va prezenta nu numai obiectivele și atracțiile turistice, ci și zestrea culturală, prin prezența la târg a ansamblului profesionist „Doina Gorjului“, care va evolua la stand și pe scena târgului. Pentru creșterea atractivității standului vom avea o prispă gorjenească care va fi amenajată ca mini-expoziție și 7 meșteri populari.

În 2016, România, ca destinație culinară, va fi prezentă, în premieră, în programul de gătit în direct (live-cooking) de la GenussWelt, un eveniment de promovare gastronomică, care se desfășoară în cadrul Ferien Messe Viena, în hala B.

Oana Coanță (Brașov) și Ioan Bebeșelea (Sibiu) vor găti în fața publicului austriac mâncăruri românești. Acțiunea are ca scop promovarea internațională a gastronomiei românești și se bucură de sprijinul firmei Reky Travel din Sibiu.

Bucătarii noștrii vor găti zilnic „live“ pe scena special amenajată în cadrul GenussWelt, după următorul program: joi: orele 10:15 - 11:00; vineri: orele 11:15 - 12:00; sâmbătă: orele 13:15 - 14:00 și duminică între orele 10:15 - 11:00.

România, ca destinație turistică, va fi prezentată zilnic celor interesați, într-una din sălile rezervate în complexul expo, în cadrul programului de informare a publicului și specialiștilor, ReiseKino.

Acestora li se vor adăuga 2 prezentări ale Deltei Dunării, care vor fi realizate de un specialist austriac împreună cu partenerul său din România.

Ansamblul „Doina Gorjului“ va evolua pe scena târgului astfel: joi: de la orele 11:40, vineri: de la orele 10:30, sâmbătă: de la orelele 10:30 și duminică: de la orele 10:30. În zilele de joi, vineri și sâmbătă, Doina Gorjului va face un tur organizat prin hala A (internațională) cu un alai de nuntă gorjenească. Ansamblul va evolua, de joi până sâmbătă, și la standul României.

Vineri, 15 ianuarie 2016, de la orele 18:30, va avea loc Seara României (în acest an cu accente și specialități gorjenești), un eveniment deja tradițional, care și în 2016 va avea loc la standul editurii Manstein/revistei Traveller (Stand A0442) din hala A.

Vor avea loc prezentari ale regiunii partenere și a participanților la stand, program muzical, dar și bufet cu specialități din Gorj și băuturi românești.

Participarea României la această importantă manifestare a fost prefațată de recomandarea de către revistele Gewinn și Woman a țării noastre ca destinație de top în 2016 pentru austrieci, informează Autoritatea Națională pentru Turism.