Veste bună pentru incomingul românesc

meidanbutnaruDupă ce în 2014 a deschis cu succes curse charter către Constanţa şi Bucureşti, omul de turism israelian de origine română Meidan Butnaru pregăteşte, pentru 2016, un nou proiect de incoming pentru România: curse charter Tel Aviv - Oradea. Zborurile vor avea loc săptămânal, în perioada verii, vor fi operate cu compania Blue Air iar pentru acest prim an sunt estimaţi 2000 de turişti israelieni.

Potrivit lui Meidan Butnaru, director comercial al unuia dintre cei mai importanţi touroperatori din Israel, Meshek Wings, în acest an, pentru destinaţia Oradea, cei 2000 de turişti vor genera 1.800.000 de euro, luând în calcul zborurile, hotelurile, serviciile la sol şi cheltuielile personale ale turiştilor”.

Turiştii israelieni vor fi cazaţi în staţiunea balneoclimaterică Băile Felix şi în municipiul Oradea. Pachetele turistice vor fi dedicate familiilor şi adulţilor, iar cazarea va avea loc în hoteluri de 4 şi 5 stele. Principalele atracţii ale israelienilor sunt aqua park-urile, apele termale, centrul istoric restaurat al oraşului Oradea precum şi parcul naţional Munţii Apuseni.

Pe de altă parte, Meidan Butnaru va organiza, în 2016, trei zboruri săptămânale pe aeroportul Constanţa, pentru Mamaia, în perioada iunie-august, fiind estimaţi aproximativ 5000 de turişti, inclusiv cei care vin din Bucureşti şi aleg să se cazeze şi pe litoral. Pentru Bucureşti sunt estimaţi 25.000 de turişti israelieni pentru tot anul, fiind operate tot trei zboruri pe săptămână, dar într-un interval mai mare de timp. Meidan Butnaru operează aceste două destinaţii din România pentru al treilea an consecutiv.

„Ne dorim să putem opera mai multe destinaţii din România, însă ţinând cont că suntem o companie privată, avem o limită a numărului de zboruri pe care-l putem opera într-o singură ţară. Din acest motiv, încerc să dezvolt produsul România cât de mult pot din poziţia actuală. Îmi doresc o poziţie în care aş putea demonstra cât de multe lucruri bune se pot face în România atât pe incoming, cât şi pe outgoing. În final promit, împreună cu echipa mea, că vom continua proiectul de a îmbunătăţi imaginea României ca destinaţie turistică în lume”, subliniază Meidan Butnaru.