Meidan Butnaru: În 2016 vom aduce 4000 de turiști israelieni în Sibiu

turistisibiuVeste bună pentru hotelurile din Sibiu. Israelianul de origine română Meidan Butnaru a anunțat astăzi că va aduce anul acesta 4000 de turiști israelieni în Sibiu, care vor fi cazați în hoteluri de 3 și 4 stele din oraș. Aceștia vor lăsa circa 2,8 milioane de RON economiei locale.

După ce în 2014 a deschis cu succes curse charter către Constanţa şi Bucureşti, iar pentru 2016 pregăteşte curse charter Tel Aviv - Oradea, Meidan Butnaru s-a hotărât să includă şi Sibiul pe harta destinaţiilor promovate în Israel.

Cursele charter vor fi operate pe relaţia Tel Aviv - Bucureşti, cu compania Blue Air, iar turiştii israelieni vor fi transferaţi apoi pe Valea Prahovei şi la Sibiu, în cadrul unor circuite care vor dura 7 zile. Dacă în 2014 şi 2015 aceştia doar au vizitat Sibiul, acum vor fi şi cazati în fosta Capitală culturală a Europei.

Zborurile vor fi operate pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă - Otopeni, în perioada mai - octombrie. În ultimii doi ani, circuitele includeau Valea Prahovei şi Bucureşti, la care am adăugat şi Sibiul pentru acest an. Estimez, pentru 2016, minim 3.800 de turişti israelieni care vor alege ca destinaţie şi Sibiul”, declară Meidan Butnaru, director comercial al unuia dintre cei mai importanţi touroperatori din Israel, Meshek Wings.

Sibiul poate reprezenta un atu pentru turiştii din Israel. Aceştia vor fi atraşi de apele termale din zonă şi de rezervaţii naturale precum Bâlea. Pe de altă parte, Sibiul este cosmopolit, cu multe atracţii în oraş dar şi în împrejurimi. „Oraşul vechi restaurat, atmosfera de noapte a centrului vechi, ospitalitatea localnicilor, toate acestea atrag turiştii noştri. În plus, adăugăm mereu ceva nou în programele noastre. Altfel nu putem menţine volumul şi cresterea traficului, deoarece turistul israelian caută ceva nou mereu. Pentru 2016, estimez că vom aduce în Sibiu minim 3.800 de turişti israelieni”, subliniază Meidan Butnaru.

Turiştii vor fi cazaţi în Sibiu la hoteluri de 3 şi 4 stele. Aceştia vor lăsa economiei locale, în acest an, circa 2,8 milioane de RON. Meidan Butnaru anunţă că anul acesta va fi un test, dar dacă programele turistice vor merge bine, la anul ia în calcul extinderea zborurilor şi pe aeroportul din Sibiu, care este unul dintre cele mai bune aeroporturi din ţară.

Meidan Butnaru estimează că în 2016 va aduce în total 30.000 de turişti israelieni, pe destinaţiile Constanţa - Mamaia, Bucureşti, Valea Prahovei, Sibiu, Oradea şi Băile Felix.

Sursă foto: www.soundofice.eu