Serbia vrea mai mulți turiști români în 2016

Ca parte a strategiei naționale de turism, Oficiul Național de Turism al Serbiei își propune să atragă cât mai mulți turiști români pentru a vizita Serbia în anul 2016. Astfel, Serbia se va număra printre expozanții din cadrul Târgului Național de Turism al României, cel mai mare eveniment dedicat industriei turismului din țara noastră, ce va avea loc în perioada 25 - 28 februarie 2016, la Romexpo.

Standul va include materiale informative despre destinație și va beneficia de prezența autorităților de la Belgrad, care vor avea întâlniri cu agențiile de turism din România, pentru a le încuraja să includă și Serbia pe lista destinațiilor propuse turiștilor români.

belgrad

Oficiul Național de Turism al Serbiei își propune să promoveze imaginea Serbiei ca o destinație autentică, dar și accesibilă pentru turiștii români, atât în ceea ce privește turismul de leisure, cât și cel cultural. Se dorește creșterea, atât cantitativă, cât și calitativă a informațiilor disponibile pentru turiștii români, țara noastră fiind o piață turistică importantă pentru destinațiile sârbe, cu atât mai mult cu cât există deja două companii aeriene care operează zboruri directe între București și Belgrad.

Serbia este, de multe ori, o destinație turistică subestimată de către turiști, inclusiv de către cei români, însă este o locație ce oferă o varietate de posibilități de petrecere a timpului liber, indiferent de sezon: de la stațiunile de ski din munții Tara, la parcurile naturale spectaculoase, unul dintre cele mai mari festivaluri de muzică din Europa, Exit Festival, și orașele încărcate de istorie.

O vacanță în Belgrad, pentru a explora viața de noapte vibrantă a capitalei Serbiei, un city-break la Novi Sad, pentru o vizită la fortăreața Petrovaradin și o lecție de istorie sau o vacanță activă, ce include un circuit de cycling în Zlatibor sau o lecție de rafting în Djerdap sunt doar câteva dintre activitățile promovate de către Oficiul de Turism al Serbiei.

Despre Oficiul Național de Turism al Serbiei

Oficiul Național de Turism al Serbiei este o organizație publică a cărui scop este să contribuie la dezvoltarea imaginii Serbiei ca o destinație turistică atractivă și accesibilă, în care posibilitățile de petrecere a timpului liber sunt multiple: de la vacanțe în natură, city-break-uri, până la festivaluri și târguri tradiționale. Biroul din România promovează destinațiile turistice din Serbia, dar și alte proiecte derulate împreună cu partenerii săi.