România turistică se promovează la ITB Berlin 2016

romanialaitbberlinÎn perioada 9-13 martie a.c., Berlinul devine capitala mondială a turismului. Cele mai importante companii din domeniu, agenții de turism, tour-operatori, lanțuri hoteliere, precum și oficialități ale diverselor țări de pe mapamond, se reunesc la Târgul de turism ITB Berlin pentru a da glas ultimelor trenduri în domeniul turistic.

România participă în acest an cu un stand cu o suprafață de 349 mp, care a reusit să surprindă și să impresioneze specialiștii din turism și publicul larg prin designul inovativ, plin de culoare, în care se reflectă autenticitatea regiunilor din România, spun reprezentanții ANT, într-un comunicat,

"Tot standul este creat special pentru a invita vizitatorii târgului să pășească într-o Românie autentică, vibrantă, ospitalieră, în care cultura și natura își dau mâna pentru a crea o experiență magnifică, de neuitat", precizează reprezentanții ANT. 

Printre atracțiile standului se numără și Delta Dunării - Rezervație a Biosferei și sit UNESCO, care promovează conceptul de ecoturism prin intermediul celebrelor canotci, dar și traseele cicloturistice de-a lungul Dunării.

În acest an, invitat de onoare în standul României este Consiliul Județean Satu Mare care își promovează brandul turistic, principalele destinații precum și calendarul evenimentelor din județ.

Meșteșugurile artistice românești sunt prezente prin intermediul demonstrațiilor realizate de artiștii populari invitați în standul României.

Savoarea vinului și a preparatele tradiționale au fost puse în valoare în cadrul Serii Românești organizate în prima zi a târgului. La eveniment au participat alături de Excelenta Sa domnul Emil Hurezeanu, Ambasador al României în Germania, doamna Anca Pavel - Nedea, Președintele Autorității Naționale pentru Turism, precum și cei mai importanți actori din domeniul turismului, formatori de opinie, reprezentanți mass - media, parteneri ai firmelor prezente în standul României.

Momentele artistice care din cadrul Serii Românești au fost susținute de domnul Nicolae Voiculeț, Ambasador al Turismului Românesc și de ansamblul Ceatăra din Carei, județul Satu Mare.

Sursă foto: pagina de facebook a ANT.