Turismul de sănătate capătă amploare în Prahova

sanconfindCentrul Medical SanConfind din Poiana Câmpina atrage din ce în ce mai mult atenţia oamenilor de afaceri din turismul autohton în ceea ce priveşte posibilitatea de a exploata cu beneficii reale această ramură a industriei călătoriilor şi ospitalităţii. Deşi este deschis doar cu un an în urmă, vestea despre acest centru de sănătate, despre tratamentele eficiente de aici, echipamentele şi procedurile medicale ultraperformante care se fac la SanConfind, s-a răspândit  dincolo de lumea medicală, stârnind interesul operatorilor din turism.

Astfel, printr-o iniţiativă a Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Prahova, mai multe agenţii de turism, venite în principal din capitală, au explorat miercuri, 20 aprilie a.c., ultramoderna bază de tratament SanConfind, precum şi oportunităţile de cazare, masă şi de petrecere a timpului liber oferite de Câmpina şi de împrejurimile acesteia.

« După târgurile de turism de la Bucuresti, Ploieşti şi Chişinău, evenimentul de la Câmpina este cel mai important pentru promovarea business to business şi business to consumers. Este foarte important ca profesioniştii din turism şi presă să intre în contact direct cu un astfel de obiectiv în care s-a investit, până acum, peste 22 milioane de euro. Sunt convins că touroperatorii care vizitează centrul vor identifica imediat imensa resursă de business pe care o reprezintă acest centru de sănătate din Poiana Câmpina » a declarat preşedintele APDT Prahova, Adrian Voican.

Profesioniştii din turism au putut constata la faţa locului faptul că Centrul Medical SanConfind poate asigura peste 1.000 de proceduri zilnic şi că baza de tratament balneologic este un unicat în România prin faptul că foloseşte apă minerală terapeutică cu o salinitate foarte mare, de patru ori mai concentrată decât cea din Techirghiol, respectiv cu o salinitate cu foarte puţin mai mică decât cea a Mării Moarte. Această apă tămăduitoare este captată din izvoare locale, vechi de sute de ani şi este folosită în procedurile medicale alături de nămolul sapropelic adus direct de la Eforie.

Tot aici, vizitatorii au făcut cunoştinţă cu roboții medicali specializaţi în recuperarea neuromotorie dar şi pe medicul specializat în acupunctură, Qu Zongfeng, ce stăpâneşte miraculoase terapii ale medicinei tradiţionale chineze. Într-un singur an, la SanConfind s-au tratat peste 2000 de pacienţi veniţi nu numai din România ci şi din Arabia Saudită, Republica Moldova şi Muntenegru.

Concluzia generală a specialiştilor din turism a fost că oportunitatea de a se construi pachete turistice, pentru clienţii români sau străini ce solicită investigaţii şi tratamente medicale, este una reală, iar posibilitatea de a exploata turistic zona este una aducătoare de profit. Ei au mai spus că noul centrul medical aduce Câmpina pe harta turismului românesc şi au fost de părere că turismul de sănătate va lua amploare în Prahova.

Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Prahova este un parteneriat public-privat, înființat în urmă cu 8 ani, la inițiativa ANAT, având ca membri: agenții de turism, hoteluri, Camera de Comerț și Industrie Prahova, Universitatea de Petrol și Gaze, Consiliul Județean Prahova, Primaria Câmpina și Breaza. APDT Prahova este membru fondator FAPT- Federația Asociațiilor de Promovare Turistică din România.

Sursă foto: www.sanconfind.ro