40.000 de turiști israelieni vor veni anul acesta în România. Litoralul, în topul atracțiilor

turistiisraelieni201640.000 de turiști israelieni vor veni anul acesta în România, prin intermediul touroperatorului israelian Meshek Wings. Turiştii israelieni vor avea sejururi pe Litoralul românesc, în Bucureşti, pe Valea Prahovei, în Sibiu şi la Băile Felix - Oradea, se precizează într-un comunicat de presă.

După ce în 2014 a deschis cu succes curse charter către Constanţa şi Bucureşti, iar pentru iulie 2016 pregăteşte curse charter Tel Aviv - Oradea, dar şi pachete turistice pentru Sibiu, omul de turism israelian de origine română Meidan Butnaru anunţă creşterea numărului de turişti în acest an.

Meidan Butnaru a început deja să aducă, prin touroperatorul Meshek Wings, unde este director comercial, turişti israelieni pe Litoralul românesc, în staţiunile Mamaia şi Neptun, cu curse charter Tel-Aviv - Bucureşti. Cursele pentru Constanţa vor debuta în luna iunie. Doar pentru luna iunie sunt preconizaţi 600 de turişti israelieni pentru Litoralul românesc.

Primul zbor, care a aterizat pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Otopeni pe 27 mai, a avut deja un grad de ocupare foarte mare, de 97%, iar o parte din turişti au ales staţiunile Neptun şi Mamaia, de pe Litoralul românesc.

De asemenea, turiştii israelieni vor fi transferaţi din Bucureşti pe Valea Prahovei şi la Sibiu, în cadrul unor circuite care vor dura 7 zile. Dacă în 2014 şi 2015 aceştia doar au vizitat Sibiul, acum vor fi şi cazati în fosta Capitală culturală a Europei.

Cele mai multe zboruri vor fi operate pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă - Otopeni, în perioada mai - octombrie. În ultimii doi ani, circuitele includeau Valea Prahovei şi Bucureşti, la care am adăugat şi Sibiul pentru acest an. Estimez, pentru 2016, minim 3.800 de turişti israelieni care vor alege ca destinaţie şi Sibiul. De asemenea, în perioada iunie - septembrie vom opera zboruri pe aeroportul Constanţa, iar în perioada iulie - august, pe aeroportul din Oradea. De altfel, în Oradea am adus un prim grup cu peste 140 de israelieni în luna aprilie”, declară Meidan Butnaru, director comercial al unuia dintre cei mai importanţi touroperatori din Israel, Meshek Wings.

Litoralul românesc a înregistrat, în acest an, un succes nemaipomenit pe piaţa israeliană, primul grup sosind pe 27 mai, iar următorul pe 30 mai. Vom aduce turişti israelieni în Mamaia şi Neptun până în prima parte a lunii septembrie”, subliniază Butnaru.

Meidan Butnaru estimează că în 2016 va aduce în total 40.000 de turişti israelieni, pe destinaţiile Constanţa (staţiunile Mamaia şi Neptun), Bucureşti, Valea Prahovei, Sibiu, Oradea şi Băile Felix.

“Mă bucură să anunţ că, pentru acest an, înregistrăm o uşoară creştere. Anul trecut am adus, în România, circa 35.000 de turişti israelieni. Turiştii israelieni care aleg România vin pentru natură, cultură, istorie, distracţie dar şi pentru turism de shopping. Consider că îmbunătăţirile pe care România ar trebui să le aducă sunt pe partea de promovare şi de transport aerian. Ne gândim la toate posibilităţile de a ne dezvolta în continuare pe piaţa turistică românească”, subliniază Meidan Butnaru.

Sursă foto: www.mediafax.ro