S-a lansat primul zbor direct Larnaca - Atena - Constanța

zborlarnacaconstantaAeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu, în parteneriat cu Asociația Litoral - Delta Dunării și împreună cu compania aeriană Blue Air, au inaugurat sâmbătă, 4 iunie, prima cursa directă pe ruta Atena (Grecia) - Larnaca (Cipru) - Constanța, bifând astfel a patra rută aeriană inaugurată, după Milano, Londra și Tel Aviv.

Evenimentul este rezultatul unei strategii de dezvoltare bine pusă la punct de către Asociația Litoral - Delta Dunării pentru a atrage turiști către Constanța, litoralul românesc și Delta Dunării.

În continuare, parteneriatul cu Blue Air, început odată cu lansarea zborurilor charter Tel Aviv - Constanța, este un proiect care vara aceasta va aduce 7000 de turiști israelieni care se vor bucura de serviciile hotelurilor, cluburilor și ale agenților economici de pe litoral și din Delta Dunării.

Momentul istoric de sâmbătă oferă posibilitatea constănțenilor să ajungă cu două ore mai devreme spre destinațiile Grecia sau Cipru, dar și posibilitatea de a face vacanțele pe litoralul românesc mai accesibile.

La inaugurarea zborului au participat Corina Martin, Președinte Asociația Litoral - Delta Dunării, Ancuța Belu, primarul comunei Mihail Kogălniceanu, Anca Pavel Nedea, Președintele Autorității Naționale pentru Turism și Nicolae Moga, senatorul PSD de Constanța.

“Asociația Litoral-Delta Dunării, Aeroportul Constanța și Blue Air au lucrat peste un an la acest proiect! Taxa de Promovare Mamaia ne-a permis nouă, Asociației Litoral-Delta Dunarii, să susținem prezentări și întâlniri cu agenții de turism din Grecia și Cipru, întâi la Mamaia și apoi la Atena și Nicosia, alături de Blue Air, pentru a prezenta zborul și pentru a atrage interesul agenților de turism greci și ciprioți pentru weekend-uri la Constanța și pentru vacanțe de sejur și spa pe Litoral și în Delta Dunării. A urmat întâlnirea pe care am avut-o cu Președintele ANAT Grecia și cu cel al Ciprului, și cu președintele Organizației de Turism a Ciprului. Am realizat din bugetul nostru spotul video de promovare Mamaia în greacă și broșuri de promovare generală Mamaia și Mamaia Nightlife în greacă. Nenumărate întâlniri cu Blue Air și o coordonare continuă și impecabilă cu conducerea aeroportului Constanța. Am investit exclusiv din bugetul Asociației Litoral-Delta Dunării și în acest proiect, la fel ca și în cel cu charterele Tel Aviv-Constanța, al căror număr l-am triplat. Este pentru prima dată în ultimii 13 ani când un zbor regulat din Cipru și Grecia aterizează la Mihail Kogălniceanu. Se poartă discuții în continuare cu Tarom si alte companii aeriene pentru atragerea de noi zboruri. În prezent, pe aeroportul nostru se operează zboruri către Milano Bergamo (operat de compania aeriană Blue Air) şi Luton Londra (operat de compania WizzAir), dar și către Istanbul, operat de compania Turkish Airlines, care și-a consolidat poziția la Constanța și a crescut numărul de zboruri” a declarat Corina Martin, președinte al Asociației Litoral - Delta Dunării.

"Este o rută nouă, cerută mai ales de comunitatea greacă. Avem foarte mulți români plecați în Larnaca, care lucrează acolo. Sper să fie o rută care să funcționeze", a precizat Bogdan Artagea, Directorul General al Aeroportului Internațional Mihail Kogălniceanu.

"Orice destinație care se deschide cu un zbor prin intermediul aeroportului nostru, pentru mine e un prilej de bucurie fantastică. Ne-am dorit toți să facem din Aeroportul Kogălniceanu un aeroport de renume", a declarat și Anca Nedea, Președintele Autorității Naționale pentru Turism.

“Așteptăm grecii să vină potop peste noi. Este o destinație, aproape, scurtă, pe care o privim cu bucurie", a susținut Anton Antoniadis, Președintele Comunității Elene Elpis din Constanța.

Compania Blue Air operează zboruri directe Constanţa - Atena - Larnaca, cu două frecvenţe pe săptămână. Zborurile vor fi operate după următorul orar:
- Constanţa 12:15 - 13:45 Atena 14:30 - 16:15 Larnaca marţi, sâmbătă.
- Larnaca 07:30 - 09:15 Atena 10:00 - 11:30 Constanţa marţi, sâmbătă.