Întâlnire pentru înființarea Organizațiilor de Management al Destinației în Transilvania

Președintele Autorității Naționale pentru Turism, doamna Anca Pavel-Nedea, s-a întâlnit, joi, 18 august, la Sibiu, cu reprezentanții autorităților publice locale și ai asociațiilor patronale și profesionale din domeniul turismului din regiunea Transilvaniei. La întâlnirea lucrativă au fost abordate teme privind înființarea și funcționarea organizațiilor de management al destinației în regiune.

infiintareomdsibiu

În cadrul întâlnirii au mai participat și reprezentanți ai autoritățiilor locale din județele Alba, Sibiu, Brașov, Mureș, Cluj și Harghita, "jucători cheie" din cadrul asociațiilor de turism "Oradea" și "Sibiu", dar și city-manager-ul municipiului Alba-Iulia.

Organizația de Management al Destinației este o entitate cu personalitate juridică, care funcționează prin asocierea reprezentanților autoritații publice centrale din componența destinației, cu reprezentanții mediul privat și, după caz, cu reprezentanții altor unități relevante (administratori ai ariilor protejate și alții), în baza unui parteneriat care asigură gestionarea coordonată a tuturor elementelor care alcătuiesc o destinație (atracții, servicii suport, accesibilitate, marketing ș.a) și asigură coalizarea organizațiilor și grupurilor de factori interesați, care să lucreze spre un obiectiv comun.

Dezvoltarea unui mecanism integrator, care să asigure sinergia implementării strategiilor pe fiecare dintre planurile de care industria travel este dependentă, se poate realiza doar prin intermediul Organizațiilor de Management al Destinației (OMD-uri).


Cele mai citite articole

Prev Next