Parteneriat pentru susținerea turismului deltaic

gastronomiedeltaicaAutoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) și asociația "Ivan Patzaichin - Mila 23" au pus bazele unui parteneriat în vederea susținerii turismului specific Deltei Dunării.

Conform unui comunicat al ANSVSA, președintele autorității, Radu Roatiş Cheţan, s-a întâlnit în acest sens cu Ivan Patzaichin, Teodor Frolu și Tiberiu Cazacioc, reprezentanții asociaţiei „Ivan Patzaichin - Mila 23”, în data de 6 octombrie a.c.

Această întrevedere, care a avut loc la solicitarea asociației, se înscrie în seria de acțiuni pe care ANSVSA le întreprinde pentru a veni în întâmpinarea micilor întreprinzători care vor să dezvolte afaceri în zona Deltei Dunării în domeniul turismului, respectând condiţiile şi tradiţiile specifice locului.

S-a convenit ca primul pas în acest sens să se materializeze prin elaborarea unui ghid, adresat exclusiv celor interesați să investească în turismul din Delta Dunării, care vizează respectarea normelor și cerințelor de igienă. Ghidul urmărește facilitarea înţelegerii și aplicării legislaţiei privind vânzarea directă a produselor alimentare de către micii producători sau în pensiunile locale.

Ghidul va fi întocmit de specialişti din cadrul ANSVSA și DSVSA Tulcea, DSVSA Brăila, DSVSA Constanţa, în colaborare cu asociaţia „Ivan Patzaichin - Mila 23” și Consiliul Judeţean Tulcea.

Proiectul iniţiat împreună cu asociaţia condusă de Ivan Patzaichin face parte dintr-o strategie mai amplă a ANSVSA de a susţine turismul local şi producătorii de produse tradiţionale din România și se bucură de sprijinul ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu.

ANSVSA îşi manifestă deschiderea către dialog și își oferă sprijinul asociaţiilor care promovează patrimoniul natural şi gastronomic al tuturor regiunilor ţării.

Sursa foto: salvatidelta.ro