Top 10 cele mai căutate destinații de români în minivacanța de 1 decembrie

romaCele mai căutate destinații de către români în minivacanța de 1 decembrie sunt Italia, Spania și Germania, potrivit momondo.ro. Topul celor mai căutate țări continuă cu Marea Britanie, Austria, Franța, Cehia, Portugalia, Olanda și Belgia.

Europa - principala destinație în weekendul cu 1 decembrie

Cu ocazia weekendului prelungit de la finalul lunii noiembrie, care marchează Ziua Națională a României, interesul românilor pentru a străbate țările europene este tot mai mare față de 2016.

În topul celor mai căutate destinații pentru perioada 29 noiembrie - 3 decembrie 2017 este Italia, cu o creștere de +89% față de anul trecut, Roma fiind atracția principală.

Pe locul al doilea în căutările efectuate pe momondo.ro se află Spania (+95%) și în special Barcelona, care îi atrage pe călătorii români tot mai mult (+93%), în ciuda evenimentelor politice și economice petrecute în ultimele luni acolo. Cu o creștere asemănătoare în căutări este Austria (+91%), Viena fiind orașul către care mai mulți românii plănuiesc (+95%) să se îndrepte în minivacanța de 1 decembrie.

Germania este în continuare o destinație atractivă și accesibilă pentru călătorii români, indiferent de sezon, iar pentru începutul lunii decembrie căutările de zbor au crescut cu +62% față de 2016 și cu +44% spre capitala Berlin.

Cele mai mare creșteri în căutări au fost înregistrate, însă, pentru Belgia (+144%), Franța (+120%) și Portugalia (+102%). Pentru finalul lunii noiembrie, mai mulți românii au plănuit să se îndrepte în special către capitale - Bruxelles (+137%), Paris (+124%) și Lisabona (+102%).

topdestinatii1decembrie

Anul acesta, faptul că au existat mai multe sărbători legale pentru români față de anul trecut s-a văzut și în căutările efectuate pe momondo.ro. Am observat că mulți dintre aceștia au căutat rute în Europa și un exemplu recent în acest sens este creșterea semnificativă pentru destinațiile clasice - Roma, Barcelona și Berlin pentru weekendul prelungit de 1 decembrie. Diferența de prețuri pentru zborurile operate de companiile aeriene mari poate fi un factor care a influențat decizia călătorilor români de a accesa ofertele lor și de a-și rezerva o călătorie acum, la sfârșitul lunii noiembrie. În același timp, planificarea unei călătorii în weekendul cu Ziua Națională a României ar putea fi legată și de necesitatea a tot mai mulți români de a sărbători împreună cu prietenii și rudele din diaspora", a spus Mircea Giurcă, Marketing Manager momondo în România.

toporaseeuropene

Analiza a fost efectuată pe baza a peste 97.000 de căutări pentru zborurile la clasa Economy, cu date de călătorie în perioada 29 noiembrie - 3 decembrie 2017, efectuate pe momondo.ro în perioada 1 august - 9 octombrie 2017 și în comparație cu aceeași perioadă din 2016.

Prețul mediu pentru o destinație a fost identificat pe baza prețului mediu în EUR pentru căutările efectuate pentru clasa Economy cu până la 90 de zile în avans pentru toate destinațiile cu plecare din București între 29 noiembrie - 3 decembrie 2017 și 30 noiembrie - 4 decembrie 2016. Prețurile pot avea parte de modificări ulterioare.