Ospitalitate

  1. Articole

Hoteluri

  1. Articole

Restaurante

  1. Articole

Food&Beverage

  1. Articole

Turism

  1. Articole

Companii

  1. Articole

Producatori locali

Cașcavalul de Săveni: produs cu indicație geografică protejată în UE

Cașcavalul de Săveni: produs cu indicație geografică protejată în UE

Comisia Europeană a aprobat cererea de înscriere a denumirii „Cașcaval de Săveni” din România în Registrul indicațiilor geografice protejate (IGP). „Cașcavalul de Săveni” este o brânză maturată produsă în regiunea Botoșani. Se caracterizează printr-o perioadă lungă de maturare (60 de...

22-04-2021

Citeste mai mult...

Un restaurant, printre primele afaceri din Europa

Un restaurant, printre primele afaceri din Europa

Cel mai vechi restaurant din Europa Centrala, a carui istorie dateaza inca din anul 803 si care se bucura si in zilele noastre de o cautare extraordinara, restaurantul „Stiftskeller St. Peter” situat in centrul istoric din Salzburg, Austria, este considerat a fi totodata si prima afacere din Europa. La nivel global, cea mai veche afacere din lume a debutat in anul 578 d.Hr si are cu totul alta activitate, fiind compania japoneza de constructii Kongo Gumi.

old restaurant

Situat chiar in centrul istoric din Salzburg, alaturi de faimoasa Catedrala din Salzburg, restaurantul Stiftskeller St. Peter are o traditie impresionanta de peste 1200 de ani, fiind atestat pentru prima oara in anul 803, cand si-ar fi primit primii sai clienti. Este faimos pentru cele 12 saloane luxoase de luat masa si, in special, pentru asocierea sa cu muzica clasica.

austra vechi

Cel mai vechi restaurant din Europa Centrala ofera o varietate de meniuri, unele bazate pe schimbarile de sezon si alte bazate pe evenimentele muzicale ale orasului. Mozart este un adevarat erou aici, iar muzica sa fantastica poate fi ascultata degustand in acelasi timp meniuri exceptionale, in nenumaratele seri tematice “Mozart”.

vechi restaurant

Desi un restaurant vechi, Stiftskeller St. Peter indeplineste toate cerintele de ospitalitate moderne. Cunoscut ca fiind cel mai vechi han din Europa, acesta a gazduit  de-a lungul veacurilor reprezentanti ai nobilimii, ai clerului si ai burheziei si a dat tonul pentru sectorul restauratiei din intreaga Europa.


Editoriale