Designul viitorului în industria ospitalităţii

Designul viitorului în industria ospitalităţii
person Horeca
access_time_filled

 

Best Hotel – Ink48, New York

concept4Acest hotel a fost construit într-o fostă tipografie, astfel designerii de la Rockwell Group au considerat necesar să creeze ceva care să-și lase amprenta asupra oaspeților prin infuzia de texturi bogate și suprafețe diverse. De exemplu, în zona recepției podelele din marmură imită bambusul verde și suprafețele din lemn de nuc decorează recepția, iar camerele pentru oaspeți sunt prevăzute cu tavane din scândură și obiecte de artă abstractă de mari dimensiuni.

Best Restaurant – Autostrada, Vaughn, Ontario, Canada

conceptDupă cum spune și numele, acest restaurant oferă un periplu în lumea gastronomiei italiene, cu opriri în Milano, Napoli, Toscana și Sicilia. Designerii au împărțit suprafața de 585 metri pătrați în zone reprezen-tative pentru diversele bucătării și au decorat fiecare spațiu cu materiale și culori specifice.

Best Nightclub – The Wright Venue, Dublin, Irlanda

concept5Pentru acest proiect, designerii au vizitat o varietate de cluburi din Europa, New York, Las Vegas, Miami și Los Angeles, în căutarea inspirației pentru crearea unui nightclub deosebit și inovator în Dublin. Această căutare s-a finalizat cu designul coloratului, eclecticului și exoticului Wright Venue.

Best Spa – Mandara Spa, Shanghai, China

Acest centru spa de lux combină stilurile arhitecturale vechi și contemporane din Shanghai, incluzând expunerea grinzilor din lemn și a pietrelor în forma naturală. Atmosfera Zen este completată de obiectele de artă chineză și infuzia luminii naturale în spațiile de relaxare.

Best Hotel Lobby/Reception Area – The Chatwal, New York

concept1Renovarea acestui reper al metropolei New York și noul design au fost realizate de firma Despont, care s-a inspirat din art deco-ul american și fascinația pentru mașinării și inginerie. Acest motiv se reflectă în amenajarea concierge/recepției, cu suprafețe metalice din crom, în care se evidențiază un ceas gigantic.

Best Exterior – Park Hotel Hyderabad, India

concept6Noul hotel emblematic din Hyderabad reprezintă cu mândrie tradiția indiană ca centru al designului și producției de pietre prețioase și produse textile distinctive. Exteriorul hotelului reflectă această moștenire, printr-o arhitectură metalică imprimată cu mozaicuri inspirate din cultura locului.

Best Renovation- Best Western President Hotel din Times Square, New York

concept7Designerii de la Stonehill & Taylor au acoperit acest hotel Best Western cu simboluri din istoria Americii, precum președinții Statelor Unite și alte celebrități, iar paleta de culori folosită a fost creată prin amestecul roșului republican cu albastrul democrat.

 

Best Outdoor Space – Pool Deck, Villa Muthee, Shangri -La’s Villingili Resort & Spa, Insulele Maldive

concept3Combinarea artistică a experiențelor ahitecturale pentru exterior cu cele de interior a fost inovația designerilor de la WATG Honolulu, care au creat pentru acest resort/spa, cele mai idilice piscine încorporate în vile luxoase. În categoria decorațiuni interioare de excepție premiul Cel mai neașteptat element decorativ a fost acordat sculpturii Given to Nurture – Jonathan Shapiro, poziționată la intrarea hotelului Fairmont din Pittsburgh. Premiul Cel mai bun element decorativ a fost acordat Cascadei din cristale Swarovski încorporată în holul hotelului Sparkling Hill Resort, Vernon, Canada. Distincția Cel mai dramatic spațiu a fost acordată clubului Juliet Supperclub pentru elementele de design interior inspirate din povestea „O mie și una de nopți”.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302