Top Chef

Evident că prin natura activităţii noastre am intrat în contact cu foarte multe persoane care au păreri, mai mult sau mai puţin conturate, despre emisiune. Începând cu formatul şi continuând cu "personajele", majoritatea telespectatorilor "de uz casnic" au primit pozitiv informaţia din spectacolul de pe sticlă. Până la urmă, puţini dintre cei aproape un milion de clienţi ai industriei noastre au avut posibilitatea - ŞANSA - să intre în culise, să urmărească ceea ce se întâmplă "în spatele uşilor închise". Acesta este de altfel şi unul dintre scopurile formatului emisiunii, respectiv să vedem ce se află dincolo de nota de plată sau de mâncarea din farfurie, atunci când ne ducem la restaurant.

Cum spuneam, un milion de cetăţeni - cu drept de vot :) - au lăsat telenovela ce face furori cu turcii lui Suleyman (apropos, cine-i ăsta?), şi urmăresc, luni seara, TopChef. Adică ceva legat de munca - şi existenţa! - noastră, a celor din HORECA. Pozitiv, corect? Ar trebui să ne bucurăm!

Deci, cum spuneam, prin natura activităţii noastre – aceeaşi :) - am intrat în contact şi cu foarte mulţi profesionişti din domeniu: bucătari (mai mult sau mai puţin Chefi), manageri sau proprietari de structuri din industria ospitalităţii... STUPOARE! Sunt, o parte ce-i drept, şi nemulţumiţi (nu le place, ei pot mai bine/frumos/repede etc.) ce ar putea să facă negreşit mai bun scenariul/regia/producţia etc... deci, nu e bine! Dacă scopul celor de la Antena Group de a introduce consumatorul final în detaliile extrem de laborioase ale prezentării unei farfurii (ceea ce face bine sectorului nostru de activitate) a fost atins, HORECA ROMÂNIA, cu riscul asumat că va irita câţiva dintre cititorii ei, doreşte să vă introducă în culisele acestei megaproducţii TV.

La preselecţie au venit aproape o sută de persoane. Mult, puţin, nu ştim, dar am văzut că s-a deschis campania "de recrutare" pentrul sezonul viitor, deci... Au muncit pentru realizarea producţiei 180 de oameni!... S-a filmat permanent cu 12 camere de luat vederi!... Au fost realizate platouri de filmare în aer liber aflate la sute de kilometri depărtare unul de altul... S-au montat bucătării - enorme şi funcţionale! - într-o noapte... S-a filmat timp de două luni câte 12-14 ore pe zi, în fiecare zi! Concurenţii şi întreaga echipă de filmare au stat efectiv în cantonament, au consumat câteva tone de alimente doar ca să trăiască, nu mai vorbim de ce au gătit pentru "televizor"... Materiile prime aduse zilnic, de multe ori importate special pentru Top Chef, scumpe şi foarte scumpe: deci, CALITATE.

Scopul acestor rânduri este doar un îndemn spre normalitate. Dacă ceva nu vă place, îmbunătăţiţi. Dacă cineva vă/ne face un serviciu, fiţi măcar recunoscători. Dacă puteţi mai bine, înscrieţi-vă în Competiţie şi câştigă toată lumea. Pentru că pe noi, profesioniștii, nu ne interesează neapărat cine câștigă TOP CHEF. De fapt CÂȘTIGĂM TOȚI!

PS: Acest "ARGUMENT" nu este un advertorial! Relaţiile noastre cu societatea care produce şi/sau promovează Top Chef nu sunt dintre cele mai bune, nu le-am cerut acordul sau părerea pentru ce am scris! Dar, atunci când cineva te-ajută, chiar şi indirect, la scară naţională, merită RESPECT!