VINCON Romania obține pentru cel de-al treilea an consecutiv medalii la International Rosé Championship

Primăvara aceasta unul dintre cei mai mari producători de vin și vinars din țară a obţinut pentru cel de-al treilea an consecutiv distincţii la International Rosé Championship (IRC) - o medalie de aur, două de argint și două nominalizări la categoria Best Value.

Ajuns la cea de-a treia ediţie, International Rosé Championship este un concurs internaţional dedicat exclusiv vinurilor Rose în care se jurizează o gamă largă de vinuri din întreaga lume, oferind vinurilor participante distincții precum Marea medalie de aur, Medalii de aur, Medalii de argint, Medalii de bronz  şi titluri de  „Cel mai bun Rose al anului” și Best Value.

Ca urmare a dezvoltării portofoliului de Rose-uri, VINCON Romania și-a înscris vinurile la această competiție încă de la prima ediție din 2017, întorcându-se în fiecare an cu medalii, concurând alături de jucători importanți la nivel intrenațional.

medaliivinconrose

Participarea la concursurile internaţionale nişate este mai dificilă decât cea la concursurile ce cuprind întreaga paletă de vinuri. În cadrul celor nişate, criteriile de evaluare sunt dedicate unei singure categorii de produs, iar atenția la detalii este mult mai mare. Rezultatele obținute an de an la acest concurs reprezintă pentru noi recunoașterea la nivel internațional a calității vinurilor rose, dar și a efortului depus de către întreaga echipă la obținerea acestora.”, spune Corina Nedelcu, Product Manager, VINCON Romania.

Medaliile obținute la cea de-a treia ediție „International Rosé Championship (IRC)”

Anul acesta au fost înscrise vinuri din peste 25 de țări, fiind jurizate de către 15 experți din întreaga lume. VINCON Romania s-a întors de această dată cu trei medalii și două nominalizări pentru patru branduri din portofoliul său.

Rosé Far Niente Busuioacă de Bohotin dulce 2018 a obținut Medalia de aur, dar și nominalizarea pentru Best Value, în timp ce Rose Verite demisec 2018 și Rose demisec 2018 de la Beciul Domnesc au obținut medalii de argint. Sortimentul Busuioacă de Bohotin demidulce din gama Sigillum Moldaviae a primit, de asemenea, o nominalizare la categoria Best Value.

În cadrul edițiilor anterioare au fost premiate vinuri din brandurile Rosé Far Niente, Rose Verite, Sigillum Moldaviae, Beciul Domnesc și Beciul Domnesc Grand Reserve.

Despre VINCON Romania

Înfiinţată în anul 1949, VINCON Romania este unul dintre cei mai mari producători de vinuri din România.

Compania exploatează peste 1.500 de hectare cultivate cu viţă de vie nobilă, amplasate în renumitele podgorii Cotești, Odobești, Panciu și Huși. Cea mai renumită dintre crame este Crama Beciul Domnesc, construită în secolul al XV-lea, cramă monument istoric, inclusă în patrimoniul cultural al României.

Portofoliul VINCON Romania cuprinde produse din categoriile vin, vinars, băuturi spirtoase și oţet. Printre brandurile de vin din portofoliul companiei se numără Mirabilis Machina, Rosé Far Niente, Vinoteca, Comoara Pivniţei, Oenoteca, Egregio, Rosé Vérité, Beciul Domnesc, Beciul Domnesc Grand Reserve, Sigillum Moldaviae și altele, iar portofoliul de vinarsuri este format din  brandurile Mioriţa și Jad.

Calitatea produselor a fost recunoscută de către specialiștii din întreaga lume, astfel vinurile și vinarsurile din portofoliul VINCON Romania au câștigat medalii la competițiile naționale și internaționale la care au participat.