DanielaAlecseLAmande“L’Amande - Desserts sans gluten”, cofetărie cu laborator propriu pentru produse fără gluten, anunță deschiderea primei francize în Bacău, după o investiție de 50.000 de euro. Cofetăria L’Amande este unică în România și se adresează, în special, persoanelor care suferă de intoleranță la gluten, dar și celor cu alergii și intoleranță la lactoză, ouă sau nuci...

Citeste mai mult ...

asociatiapizzarilorprofesionistiromaniaÎnființată în 2018, la Cluj-Napoca, Asociația Pizzarilor Profesioniști din România este o organizație non-guvernamentală al cărei principal obiectiv este promovarea sectorului HoReCa - specializarea pizza și panificație. Asociația pune la dispoziția tuturor celor interesați cursuri și oportunități de învățare și specializare în arta preparării celor mai delicioase tipuri de pizza.

Citeste mai mult ...

karpatenmeat1În data de 4 august 2021, la Sibiu, va avea loc Romanian Beef Master by Radu Zărnescu, competiție care va stabili titlul de cea mai bună echipă de bucătari români specializați în prepararea cărnii de vită, informează compania Karpaten Meat. Evenimentul reunește bucătari cu experiență în gătirea cărnii de vită, iar jurații vor evalua prestația culinară...

Citeste mai mult ...

ghidservirevinPe fondul relaxării restricțiilor sanitare, restaurantele încep să revină la un program normal, cel cu care eram obisnuiți înainte de pandemie. Ne întrebăm firesc dacă clienții vor fi mai mult sau mai puțin exigenți și vor solicita servicii mai calitative din partea celor care prestează aceste servicii. De aceea, consider că este bine să ne aducem aminte că servirea vinului...

Citeste mai mult ...

veggiechefromaniaNestlé, cea mai mare companie de produse alimentare și băuturi din lume, a lansat o provocare Chefilor din România, în cadrul competiției VeggieChef. Cu această ocazie, a fost desemnat primul Chef care gătește după VeggiePorția, o metodă nutrițională pentru mese echilibrate pe bază de alimente de origine vegetală, prin care compania încurajează consumul acestor produse...

Citeste mai mult ...

functiadesomelierOdată cu noul plan de relaxare a restricțiilor anti-Covid din România, cu toții încercăm să găsim soluții viabile de redeschidere în condiții de siguranță, suntem și cuprinși de entuziasmul posibilității revenirii la ”normal”. Restaurantele au început pregătirile pentru oaspeți, asigurându-se că acoperă toate elementele care influențează succesul - mâncarea, ambianța, serviciile...

Citeste mai mult ...

5togoparisPrima unitate internațională 5 to go s-a deschis pe 3 iunie, în Franța, la Paris, în cadrul unui parteneriat cu Donuterie, afacerea dulce ce deține în acest moment 17 locații la nivel național și alte 7 în Europa (Franța, Belgia și Marea Britanie). Urmează încă 4 deschideri, deja planificate în Le Havre, Le Mans, Bruges și o nouă unitate la Paris.

Citeste mai mult ...

evadareindealumare2021Asociația Profesională Vitivinicolă Dealu Mare pregătește a doua ediție a evenimentului Evadare în Dealu Mare, în weekendul 26-27 iunie. După succesul înregistrat în august 2020 a fost evidentă dorința românilor pentru opțiuni turistice inedite, bazate pe experiențe multi senzoriale și care să le arate o latură elegantă a industriei vinului românesc. Așa cum vedem de decenii în țările cu tradiție în viticultură...

Citeste mai mult ...