Principalele tranzacţii din industria Food&Beverage din luna aprilie

În luna aprilie pe piaţa internaţională au avut loc 28 de achiziţii în industria Food and Beverage, anunţă FoodBev.com. În 14 dintre acestea au fost implicate companii din Statele Unite. Franţa a fost cea mai activă ţară din punct de vedere al achiziţiilor din Europa cu 5 tranazacţii, urmată de China cu 3 achiziţii. Alcoolul a făcut obiectul în 10 din totalul tranzacţiilor, urmat de ambalaje cu 5 tranzacţii, industria produselor lactate cu 4 tranzacţii, iar băuturile răcoritoare şi ingredientele au avut câte 3 tranzacţii fiecare.

market-trading1
Cele mai importante branduri care au făcut achiziţii au fost:
-    la categoria soft drinks compania eleveţiană Nestle, care a achiziţionat 65% din Sweet Leaf Tea Company din Statele Unite cu 53 milioane de dolari; tot la acestă categorie Nestle a achiziţionat şi 60% din compania Yinlu Foods China, cu 836 milioane de dolari.
-    la categoria ambalaje  compania Frigoglass Grecia a achiziţionat 80% din acţiunile Jebel Ali Glass UAE cu 41,6 milioane de dolari
-    la categoria vinuri Castel Franţa a achiziţionat Patriarche Grands Vins de Bourgogne cu 80 milioane de euro
-    la categoria sosuri Heinz Statele Unite a achiziţionat Coniexpress din Brazilia cu 325 milioane de dolari
-    La categoria Snacks compania Dimond Foods Statele Unite a achiziţionat brandul Pringles de la Procter&Gamble pentru suma de 2.350 milioane de dolari.

market-beer
În luna martie au avut loc câteva achiziţii importante în special pe piaţa berii. Astfel Heineken a achiziţionat doi producători din Ethiopia, Bedele şi Harar, cu 85,2 milioane de dolari, respectiv 78,2 milioane dolari. Anheuser-Busch InBev a achiziţionat Goose Island din Statele Unite cu 38 de milioane de dolari şi Henan Weixue China. De asemenea Bill Gates a cumpărat 14,7% din acţiunile producătorului mexican de bere Femsa.
Tot în luna martie la categoria produse lactate producătorul francez Lactalis şi-a mărit portofoliul de acţiuni deţinut în cadrul companiei italiene Parmalat de la 15% la 29%. La categorioa alcool Campari Italia a chiziţionat producătorul rus Vasco cu 6,4 milioane de euro, deţinând astfel 80% din acţiuni.