Singura carte de bucate a muntelui Athos va fi lansată şi în România

Singura carte de bucate a muntelui Athos va fi lansată şi în România
person Horeca
access_time_filled

Cel mai cunoscut bucătar de pe muntele Athos, călugărul Epifanios Mylopotaminos, prezent vinerea trecută la București, a anunțat că în aproximativ 2 luni va lansa pe piața românească singura carte de bucate a Muntelui Athos „Arta Culinară a Sfântului Munte”, care a fost tradusă deja în limbile rusă, engleză și germană.

Călugărul Epifanie a împărtășit în cadrul unui eveniment gastronomic organizat la Grand Hotel Continental din București, secretele bucătăriei de pe Muntele Athos și a a atras atenția că în haosul lumii de astăzi, lumea – aflată mereu pe fugă – mănâncă din ce în ce mai dezordonat și nesănătos și uită să se bucure în tihnă de mâncare.

epifanie6Bucătăria Muntelui Athos este specială și unică în lume. Dieta celor 1500 de călugări, între care se află și numeroși români, are la bază preparate vegetale și preparate din pește. Datorită acestor meniuri sănătoase, monahii se îmbolnăvesc rar și au o viață lungă. Modul în care gătesc mâncarea este unic: foc de lemne, vase de lut, materiale biologice  din grădinile și de pe dealurile Muntelui Sfânt. 

Călugărul Epifanios Mylopotaminos, aflat de 38 de ani pe Muntele Athos, este cel mai cunoscut bucătar al celor 22 de mănăstiri ortodoxe de la Muntele Athos. Acesta a ridicat aici și un atelier pentru producerea vinului. În 2010 a publicat singura carte de bucate a Muntelui Athos, care se află în curs de editare în limba română. Călugărul Epifanie consideră că arta culinară sau bucuria de a găti te apropie mai mult de cei pe care îi iubești.

epifanie3

Grand Hotel Continental a organizat vinerea trecută, în parteneriat cu Mount Athos Area, o cină autentică, cu preparate din bucătăria Muntelui Athos. Acțiunea face parte din seria evenimentelor gastronomice purtând genericul Mount Athos Area Gourmet, defășurate anual în perioada 15 mai -15 iunie, în regiunea învecinată cu Muntele Athos. Inițiatorul acestui proiect este Organizația de Turism a Muntelui Athos.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302