Premieră: O microberărie se alătură Asociaţiei Berarii României

Asociaţia Berarii României are, începând cu acest an, un nou membru, compania timişoareană Berarium care deţine microberăria “Clinica de bere”.  Aceasta devine prima microberărie membru al Asociaţiei Berarii României şi aduce în atenţia publicului un segment al pieţei berii aflat în continuă dezvoltare, potrivit unui comunicat de presă emis de Asociaţie.
clinicaÎn acest moment, Asociaţia Berarii României, prin intermediul celor şase membri producători de bere (care împreună reprezintă peste 90% din volumul pieţei de la noi din ţară) şi a celor doi producători de materii prime – malţ şi hamei, a devenit o voce reprezentativă pentru toate categoriile de producători din industria berii, de la cei foarte mici, la marii producători.
Salutăm prezenţa în rândul membrilor Asociaţiei Berarii României a primei microberării. Cred că este un parteneriat care, pe de o parte, aduce în atenţia publicului un segment al pieţei berii aflat în continuă dezvoltare şi diversificare, iar, pe de altă parte, reuşeşte să completeze eforturile pe care Asociaţia Berarii României le face încă din anul 2004, anul înfiinţării sale, de a promova cultura berii în România sub toate aspectele ei: de la tradiţia fabricării berii, la beneficiile consumului de bere pentru starea de bine a organismului” a declarat Constantin Bratu, Directorul general al Asociaţiei Berarii României.
Managerul general al companiei Berarium, Heinrich Loth a declarat cu această ocazie că: “Activăm pe un segment de nişă al pieţei, aflat însă pe un trend ascendent. Este un segment care completează, şi nu substituie, gama extrem de variată de sortimente de bere aflate deja pe piaţă. Proiectul nostru este născut din pasiunea pentru bere şi cred că ne adresăm pasionaţilor de bere, celor care înţeleg această băutură în aceeaşi măsură cu noi. Mai mult, celor care ştiu sau vor să cunoască totul despre bere: de la beneficiile ei pentru sănătate, la procesul de fabricare. Iar microberăria Clinica de bere le oferă această posibilitate. Prin asocierea cu Berarii României dorim, pe de o parte, să atragem atenţia industriei de bere şi autorităţilor statului român asupra existenţei noastre, ca microproducător de bere, iar, pe de altă parte, încercăm să încurajăm dezvoltarea acestei ramuri, încă neexploatată, a industriei de bere din România. Pe această cale, dorim să îi mulţumim Asociaţiei Berarii României că a dat curs cererii noastre de a deveni membri şi, mai ales, apreciem că a înţeles nevoile specifice microproducătorilor de bere de la noi din ţară”, a declarat Heinrich Loth, General Manager Berarium.

clinica2

Înfiinţată în anul 2011, Berarium este un proiect pus în practică de şase parteneri care au transformat plăcerea de a consuma specialităţi de bere în dorinţa de a produce bere de cea mai înaltă calitate. Microberăria “Clinica de bere”, singura unitate de producţie a companiei, cu o capacitate de 2.000 hl, este situată în Timişoara şi produce în prezent două sortimente de bere: Terapia Platin, o bere albă (Weissbier) nefiltrată şi nepasteurizată, şi Terapia Gold, bere blondă, nefiltrată şi nepasteurizată.