Cel mai mare eveniment de street food din Europa de Est are loc în septembrie la București

Cel mai mare eveniment de street food din Europa de Est va avea loc la București, în perioada 7-10 septembrie a.c. “Bucharest Street Food Carnival” va avea loc la centrul expozițional Romexpo și va reuni aproape o sută de vendori de street food, cei mai mulți adunați vreodată din România. Un concept unic în România, Carnavalul vine în continuarea festivalului Bucharest Street Food Festival de anul trecut, dar va avea un spațiu de desfășurare de două ori mai mare.

În perioada 7 – 10 septembrie va avea loc, la Romexpo, cel mai mare eveniment de food din Europa de Est - Bucharest Street Food CARNIVAL, o explozie a gusturilor, aromelor, ritmurilor și culorilor dedicată artei stradale și gastronomiei. A doua ediție a Bucharest Street Food Festival - The Carnival, cel mai mare eveniment de street food din Europa de Est, reunește  aproape 100 de comercianți de mâncare, cei mai mulți adunați vreodată din România și se plasează astfel pe harta celor mai renumite festivaluri de mâncare europene”, se arată într-un comunicat emis de organizatori.

buchareststreetfood

Peste 50.000 de români sunt așteptați în cele 4 zile de festival, având în vedere creșterea spectaculoasă a interesului românilor pentru street food din ultimii ani, potrivit organizatorilor. Participanții vor avea la dispoziție peste 20 de zone de relaxare, cea mai mare selecție de burgeri din România (Burger Arena), cea mai mare varietate de deserturi (Dessert Island), dar și preparate specifice din peste 10 bucătării internaționale.

În septembrie 2016, am organizat cel mai mare festival de street food din România, un eveniment - spectacol ce a îmbinat conceptul de „mâncare stradală”, foarte popular în multe dintre marile capitale ale lumii, cu atmosfera concertelor live. Anul acesta, având în spate experiența a peste 10 festivaluri dedicate street food-ului organizate în toată țara, ne întoarcem la Romexpo cu un concept mai amplu și mai spectaculos. După atâtea festivaluri, este momentul unui Carnaval! Cu o suprafață dublă față de cea alocată anul trecut festivalului bucureștean de street food, cele mai apreciate food truck-uri din România, zeci de artiști locali și internaționali, trei scene dedicate artiștilor stradali din întreaga Europă și demonstrații culinare susținute de cei mai cunoscuți chefi români, credem că The Carnival va pune Bucureștiul pe harta manifestațiilor de street food remarcabile din lume”, a declarat Florin Itu, organizator Bucharest Street Food Carnival .