Descoperă România viticolă. 7 motive să mergi la ReVino Bucharest Wine Fair

În perioada 11 - 13 mai 2019 are loc salonul de vinuri și turism viticol „ReVino Bucharest Wine Fair” la hotel Novotel în București. Evenimentul este organizat de CrameRomania.ro și Revino.ro și se află la a patra ediție.

Salonul își continuă misiunea de a promova vinurile de calitate, de a-l ajuta pe consumator să descopere drumul vinului, cramele mici și mijlocii, consumul responsabil și turismul viticol la noi în țară.

Ediția din acest an a ReVino Bucharest Wine Fair găzduiește 36 de expozanți, producători și importatori de vinuri din România și de peste hotare. În cadrul evenimentului, vizitatorii vor avea ocazia să deguste 230 de vinuri liniștite și spumante și de a le afla poveștile chiar de la proprietarii sau enologii cramelor în care au fost produse.

Promovăm vinul românesc de mai bine de cinci ani prin proiectele crameromania.ro și revino.ro și am pus întotdeauna accent pe soiurile autohtone și pe turismul viticol la noi în țară. Evenimentul ReVino Bucharest Wine Fair, ajuns la a patra ediție, vine în completarea acestora și dă posibilitatea pasionaților și specialiștilor să deguste vinuri premium de la crame mici și mijlocii din România. Însă nu vor lipsi nici importatori cu vinuri internaționale. Ne bucurăm de vinurile lumii și apreciem evoluția calitativă a vinurilor locale.” spune Alina Iancu, inițiatoarea proiectelor Revino.ro și CrameRomania.ro.

revinofair2019

Zilele de sâmbătă și duminică sunt dedicate celor care vor să afle mai multe informații despre vinurile românești și internaționale de calitate sau vor să afle cum pot vizita cramele din România de la biroul de turismul viticol. Programul este între orele 12.00 - 20.00, iar biletele se pot achiziționa online și la intrare.

Ziua de luni, 13 mai, este dedicată în exclusivitate sectorului HoReCa, astfel încât specialiștii din industrie să aibă posibilitatea unei atmosfere profesionale de degustare și de afaceri. Profesioniștii din domeniu au acces gratuit, în baza unei înregistrări online.

Conceptul de a organiza o zi dedicată întâlnirilor de business ia amploare. Este nevoie de astfel de inițiative pentru facilitarea parteneriatelor de afaceri. Astfel, ziua de luni este dedicată degustărilor de vinuri și discuțiilor profesionale între reprezentanții HoReCa, turism, presă și reprezentanții cramelor.” continuă Alina Iancu.

Salonul de vinuri este completat de masterclass-uri educative cu diferite teme prezentate de specialiști, enologi sau proprietari de crame. Masterclass-urile sunt o categorie de workshopuri la care poate participa oricine, în baza unui bilet de intrare, în care specialiștii vorbesc despre importanța tipului de pahar din care degustăm vinul, despre evoluția vinului, dar și despre tipurile de vinuri spumante produse prin diferite metode.

Iată 7 motive să mergi la salonul de vinuri ReVino Bucharest Wine Fair:

1. Vinuri de calitate - peste 230 de vinuri premium la degustare, fiecare cramă prezentând vinuri atent alese anterior. În plus, apa și grisinele vor fi disponibile gratuit pentru vizitatori pe tot parcursul evenimentului.

2. Expozanți premium - 36 de expozanți dintre care 33 crame mici și mijlocii din România, doi importatori cu vinuri de la crame renumite la nivel internațional și un distribuitor de pahare.

3. Birou de turism viticol - la intrarea la eveniment există o zonă special amenajată cu informații despre crame de unde vizitatorii pot afla mai multe informații despre zonele viticole și despre cramele ce pot fi vizitate și de o hartă viticolă cu prezentarea podgoriilor și a soiurilor locale pe care o vor primi în mod gratuit la cerere.

4. Program complex - pe lângă degustări sunt în program evenimente complementare, precum masterclassuri educative cu diferite teme prezentate de specialiști sau de enologi, cu vinuri atent alese altele decât cele de la standurile expozanților, unele chiar de la crame care nu sunt participante la salon.

5. Întâlniri directe cu proprietarii cramelor sau enologii - la standuri sunt prezenți și proprietarii sau enologii cramelor, astfel vizitatorii pot asculta povestea și descrierea vinurilor chiar de la sursa principala.

6. Zi dedicată HoReCa - luni, 13 mai, este o zi dedicată întâlnirilor de business între reprezentanții horeca și cei ai cramelor. Este cu acces gratuit pe bază de invitație pe care noi personal o furnizăm restaurantelor, barurilor și hotelurilor, iar ceilalți care sunt interesați se pot înregistra pe www.winefair.revino.ro la rubrica de înregistrare HoReCa.

7. Unitate vizuală și kit de participare - toate standurile sunt identice, au același spațiu de expunere, iar fiecare expozant are maximum șapte vinuri la degustare. La intrare fiecare vizitator primește brățară în funcție de biletul achiziționat, pahar pentru degustare, pix și catalog cu prezentarea evenimentului, cu detalii despre expozanții și vinurile de la degustare.