Impact Hub caută antreprenorii care vor revoluționa agricultura și industria alimentară prin tehnologie

Impact Hub Bucharest și EFSE Entrepreneurship Academy lansează un program de pre-accelerare dedicat celor care pot propune soluții tehnologice care să schimbe industria alimentară sau agricultura! Food & Agri Tech Challenge caută startup-uri cu idei fezabile care să participe la bootcamp și un program de 6 luni de creștere pentru a ajunge de la idee la prototip validat.

Cui i se adresează programul?

Food & Agri Tech Challenge se adresează startup-urilor care pot propune idei dezvoltate de business în agricultură sau industria alimentară, bazate pe tehnologie. Printre domeniile vizate se numără, de exemplu:

• Calitate și trasabilitate (siguranța alimentelor, calitatea plantelor și a alimentelor)
• Tehnologia agriculturii (agricultura de precizie, sănătatea animalelor, agricultură verticală și interioară)  
• Noi canale de distribuție (distribuție directă, restaurante digitale, noi vehicule de livrare)

Food Agri Tech Challenge KV

"În România, sunt foarte puține startup-uri active în cele 2 domenii pe care le vizează acest program, care să îmbunătățească prin tehnologie agricultura sau procesele din industria alimentară. Viitorul, dacă nu chiar prezentul, ne va impune să devenim mai eficienți și în aceste domenii și ne asumăm rolul de pionieri pentru a atrage atenția asupra acestor nevoi și pentru a crea noi comunități și rețele. Ne dorim ca Food & Agri Tech Challenge să fie un program cu continuitate și așteptăm cu nerăbdare să auzim ideile participanților noștri”, spune Oana Craioveanu, CEO & Co-fondator Impact Hub Bucharest.

Cum se desfășoară?

Înscrierile sunt gratuite și deschise până pe 30 noiembrie, pe fatchallenge.ro. În urma selecției făcute de organizatori, 15 echipe vor participa la un bootcamp de 2 zile, pe 13-14 decembrie, unde își vor dezvolta ideea sub îndrumarea unor mentori și specialiști cu experiență în cele 2 domenii, dar și în dezvoltarea unui startup. Bootcamp-ul este gândit cu dublu rol:

•    de educare - participanții au acces la sesiuni de învățare care îi vor ajuta să își definească modelul de business, un plan de acțiune pentru următoarele 6 luni, dar și să susțină un pitch;
•    de selecție: la finalul acestui bootcamp, cele mai bune 6-8 idei vor fi selectate pentru a face parte din pre-accelerator. 

Pre-acceleratorul se va desfășura pe parcursul a 6 luni, din ianuarie până în iunie 2020 și se va încheia cu un Demo Day, un eveniment public unde participanții își vor expune ideile către potențiali clienți, investitori, parteneri sau alte persoane active în aceste domenii, interesate de inovație. 

Food & Agri Tech Conference

Pe 8 noiembrie, Impact Hub Bucharest organizează Food & Agri Tech Conference, unde vor fi abordate teme precum provocările și oportunitățile antreprenorilor care vor să pornească un business tech în aceste industrii,  starea ecosistemului acum, resursele necesare inovației, dar și criterii și procese de participare la pre-accelerator.

Participarea este gratuită și se face în baza înscrierii, aici: https://fatchallenge.ro/conferinta/

Înscrierile în programul Food & Agri Tech Challenge sunt deschise până pe 30 noiembrie. Mai multe detalii sunt disponibile pe fatchallenge.ro.

Despre Impact Hub Bucharest

Impact Hub Bucharest este organizația ce susține dezvoltarea antreprenorială a inițiativelor cu impact pozitiv în societate din România, în cadrul unei comunități globale, oferind spații de lucru colaborativ și pentru echipe în 3 spații din capitală, programe de dezvoltare și incubare a afacerii, conferințe și evenimente, precum și opțiuni de finanțare prin crowdfunding. Prezentă în București din 2012, organizația face parte din rețeaua globală Impact Hub cu spații de cowork și comunități de business și antreprenoriat în peste 110 de locații de pe 5 continente.

Despre EFSE Entrepreneurship Academy

EFSE Entrepreneurship Academy (Academia Antreprenorială) este o inițiativă a EFSE Development Facility sub egida căreia sunt implementate programe educaționale pentru startup-uri din regiunea țintă de activitate a Fondului EFSE. Lucrând împreună cu organizațiile locale care promovează proiecte de incubare și accelerare, EFSE Entrepreneurship Academy oferă antreprenorilor și noilor afaceri dezvoltate de aceștia expertiză, resurse, mentorat, oportunități de networking, sprijin financiar și alte mijloace necesare pentru transformarea ideilor bune în afaceri de succes. Astfel, EFSE Entrepreneurship Academy și partenerii săi contribuie la crearea unui ecosistem în care antreprenorii pot să prospere, fiind ghidați de spiritul EFSE, un Fond cu adevărat antreprenorial.