Primul tren-hotel din România a fost inaugurat în Maramureş

Primul tren-hotel din România, “Carpathia Express”, a fost inaugurat pe 13 mai, în gara Vişeul de Sus, din Maramureş. Trenul-hotel este singurul de acest fel din ţară şi este format dintr-o locomotivă-monument, un vagon-restaurant şi două vagoane de dormit.
vagonrestaurantPotrivit reprezentanţilor “Carpathia Express”, hotelul se situează undeva între două şi trei stele, însă experienţele pe care turiştii le pot trăi aici sunt mult mai valoroase. “Dacă ar fi să calculăm după confort, aş spune că hotelul este de două spre trei stele. Dacă ar fi să ne luăm după experienţa trăită, este de patru spre cinci stele”, a explicat Ioana Coman-Karlstetter, marketing manager al hotelului.
compartimenteTrenul este format dintr-un vagon restaurant şi două vagoane de dormit, care au fost aduse din Slovacia şi au fost recondiţionate, fără a se modifica nimic la ele. Astfel, vagoanele păstrează elementele originale, creând o atmosferă deosebită, iar în vagonul restaurant, turiştii pot servi o cină romantică la lumina lumânărilor, ascultând muzică live. Vagonul-restaurant are o capacitate de 44 de locuri.
Trenul-hotel dispune şi de 20 de compartimente de dormit, “dotate cu tot ce este necesar pentru confortul dumneavoastră. Un compartiment oferă două locuri de dormit. În cazuri excepţionale, pentru o familie cu un copil mic, se poate folosi şi al treilea pat. În fiecare compartiment este o chiuvetă, un dulăpior cu oglindă, o garderobă şi loc suficient pentru bagaje”, se arată pe site-ul Carpathia Express.

trenexterior

Trenul-hotel a fost amenajat cu ajutorul unei fundaţii elveţiene “Hilfe fur die Wassertalbahn” (Sprijin pentru Calea Ferată de pe Valea Vaserului), preocupată de salvarea liniilor ferate monument. „Ideea deschiderii acestui tren-hotel a apărut membrilor fundaţiei elveţiane, care au ca ţel principal salvarea căii ferate de pe Valea Vaserului, prin dragostea lor faţă de locomotiva cu aburi”, a declarat Andreas Karlstetter, proprietarul hotelului.
CinaromanticaPreţul unui pachet de bază “Mocăniţa”, care include o cină în vagonul-restaurant, dejun, cazare pe o noapte şi o călătorie cu Mocaniţa, este de 149 de lei de persoană. Pachetul extins, care include două nopţi de cazare este de 199 de lei de persoană. Ambele pachete sunt valabile dacă se cumpără pentru câte două persoane. Preţurile pentru o singură persoană sunt de 159, respectiv 209 lei.