Autorităţile din Cluj au inaugurat hotelul “Univers T”

Hotelul “Univers T”, aflat în subordinea Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, a fost inaugurat pe 11 mai, după finalizarea lucrărilor de reabilitare care au durat 3 ani şi în urma cărora unitatea a fost clasificată la trei stele. Investiţia în noul hotel se ridică la 3.5 milioane de euro, potrivit preşedintelui CJ Cluj, Alin Tişe. Clădirea a fost construită în anul 1985, pe atunci numindu-se Casa Tineretului, şi a fost preluată de CJ Cluj în anul 1992, în calitate de acţionar unic, care a promovat-o sub un nou brand, Universt T.

universt2

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj a declarat la inaugurarea unităţii că “Hotelul Univers T a fost modernizat în urma unor investiţii de 3,5 milioane de euro, care au început în 2008. Unitatea dispune de un restaurant de 220 de locuri, o terasă de 75 de locuri, 22 de camere şi şase apartamente, clasificate la trei stele. Vrem să redăm acest obiectiv turismului. Hotelul este administrat de o societate a CJ şi aşteptăm să producă bani pentru bugetul judeţului, pentru a-i putea folosi la alte investiţii”.
restaurantTÎn perioada următoare şi amfiteatrul hotelului va intra într-un proces de reabilitare care va costa 800.000 euro şi care se va finaliza la sfârşitul acestui an.
Alin Tişe a dat asigurări că managementul hotelului va fi menţinut la CJ Cluj şi că nu ia în calcul privatizarea unităţii.
Hotelul va avea în total, după finalizarea tuturor lucrărilor de renovare, 50 de camere single şi duble şi şase apartamente, dar şi un amfiteatru de 260 - 350 de locuri, o sală de fitness cu saună şi salon de masaj, cinci săli de conferinţe cu 40 de locuri şi o parcare cu 70 de locuri.
“Astăzi sărbătorim reintrarea pe piaţa hotelieră clujeană după o absenţă de trei ani şi o investiţie de 14 milioane de lei. A fost un proces de renovare-modernizare destul de anevoios însă am beneficiat de sprijinul Consiliului Judeţean Cluj şi le mulţumesc tuturor”, a declarat cu ocazia inaugurării hotelului, Brânduşa Mândru, directorul Univers T.

Sursa: Citynews.ro.