Sezonul estival 2019 aduce pe litoral peste 3000 de noi locuri disponibile în sistem all inclusive

Cererea tot mai mare pentru structurile all inclusive îi face pe unii hotelieri să investească în acest segment, astfel că doar în această vară numărul locurilor all inclusive în hoteluri a crescut cu 3.243, respectiv cu 30% față de capacitatea de anul trecut.

Acum, pe litoralul românesc sunt 29 de hoteluri all inclusive, care cumulează peste 13.500 de locuri de cazare și pot primi, într-un an, mai mult de 270.000 turiști, potrivit unui studiu al Litoralulromanesc.ro, agenția de turism care vinde cele mai multe pachete pe litoralul autohton.

La finalul verii trecute, pe litoralul românesc erau 23 de hoteluri all inclusive, cu 10.333 de locuri. Într-un singur sezon, ele puteau primi peste 205.000 de turiști. Doar în această vară apar pe litoral 3.243 de locuri de cazare în șase hoteluri all inclusive (vezi lista hotelurilor mai jos).

hoteluriallinclusivenoilitoral

Hotelul Paradiso din stațiunea Mangalia, cunoscut pe vremuri ca hotel Siemens sau Mangalia, trece la all inclusive, deși mai este cunoscut și pentru baza de tratament balnear. Complexul Blaxy din Olimp, proaspăt intrat sub umbrela lanțului hotelier Atrium, devine Atrium by The Beach, și atacă segmentele all inclusive și ultra all inclusive.

Astfel, numărul hotelurilor all inclusive de pe litoral ajunge la 29, acestea cumulând mai mult de 13.500 de locuri, ceea ce înseamnă că pe durata întregului sezon estival pot primi peste 270.000 turiști.

Distribuite pe stațiuni, acestea sunt 9 în Mamaia și Mamaia Nord, 2 în Eforie Nord, 2 în Neptun Olimp, 8 locații în stațiunea Jupiter și Cap Aurora, 5 în statiunea Venus, 2 în Saturn și 1 locație în stațiunea Mangalia.

Practic, numărul hotelurilor de acest tip aproape s-a dublat față de acum cinci ani, când erau pe litoral doar 15 structuri all inclusive și a crescut de șase ori față de acum zece ani, când la mare funcționau doar cinci astfel de unități de cazare.

"Din punctul meu de vedere, raportându-mă la cererea care exista deja în piața de turism de litoral, ar fi necesar dublarea numărului de locuri disponibile în sistem all inclusive. Este clar că în partea de sud a litoralului sunt mult mai multe investiții în ultimii ani, majoritatea în complexuri all Inclusive. În ultimii doi ani, în partea de nord a litoralului au fost deschise două hoteluri cu sistem all inclusive, în timp ce în partea de sud s-au deschis opt", a declarat Ionuț Nedea, CEO litoralulromanesc.ro.