Somaj tehnicGuvernul a aprobat acordarea măsurilor de protecție socială până la 31 martie 2022, pentru angajați și angajatori, precum și pentru alte categorii profesionale, a căror activitate este interzisă, suspendată ori limitată din punct de vedere al capacităților de funcționare pe perioada pandemiei de Covid – 19. Ordonanța de urgență cu referire la acest subiect a fost publicată astăzi, 20 ianuarie, în Monitorul Oficial al României.

Citeste mai mult ...

Yocuta 1Nestlé, prin divizia Nestlé Professional, a lansat proiectul global pentru tineri - Young Culinary Talents (YOCUTA). La prima ediție a proiectului YOCUTA, cinci tineri entuziaști cu abilități gastronomice au participat la un training de barista. Participanții au trecut printr-un amplu training cu Marius Rusu, Coffee Expert Nestlé Professional, și au beneficiat de sfaturi de carieră de la Adriana Boldea, Talent Acquisition Nestlé.

Citeste mai mult ...

Smart 2Nevoia crescută a companiilor pentru predictibilitatea raportată la mediile socio-politic și economic a determinat o triplare a segmentului de servicii de competitive intelligence în România, în ultimii doi ani. Aceste servicii implică culegerea, analiza și oferirea de informații despre vulnerabilități, riscuri, dar și despre oportunitățile din piață.

Citeste mai mult ...

Cristiana 1Pandemia a schimbat foarte mult industria HoReCa și felul în care restaurantele își gestionează activitățile interne și externe, creând o serie de tendințe noi. În articolul de față, expun câteva dintre acestea.

Citeste mai mult ...

Omenia nu este un businessCorporate social responsibility sau campania de responsabilizare socială denumește acțiunile pe care le întreprinde o companie pentru a oferi ceva comunității din care face parte. Uneori însă, sau mai bine spus, de cele mai multe ori, totul pornește de la anumiți oameni care au valori, principii, viziuni și folosesc orice prilej pentru a atrage atenția asupra cauzelor în care cred, fiind ei înșiși motoarele care pun în mișcare acțiunile umanitare. Despre astfel de oameni „vorbește” acest articol.

Citeste mai mult ...

Aida decembrie 2În ultimii doi an, provocările pe care le-au avut angajatorii din acest domeniu, au depăşit orice aşteptări sau au fost contrare oricăror planificări, pe care şi le-ar face cineva. Cu cine stai de vorbă şi îl întrebi despre cum s-a organizat pentru Crăciun sau Revelion, ridică din umeri, bâlbâie ceva şi încheie cu “Doamne ajută să nu ne închidă ăştia iar!” Aşadar, ce planificare să îţi faci în condiţiile astea? Evident tot una cu “Doamne ajută” şi ea.

Citeste mai mult ...

Antonio decembrie 1Ediția aceasta îmi doresc să scriu un articol diferit și să vă spun o poveste, care nu are neapărat legătură cu HoReCa, ci mai degrabă cu oamenii și nevoile lor.

Citeste mai mult ...