foodwise octombrieCând vorbesc despre creativitate, îmi place să fac referire la o definiţie din Urbandictionary.com: Creativitatea este când te joci copilăreşte cu informaţii şi idei vechi, evidente, ştiute, dar care pot produce ceva nou şi măreţ. Este motorul imaginaţiei, nu doar fundamentul ştiinţelor şi artelor, ci al inteligenţei în sine, al capacităţii de rezolvare a problemelor şi al raportării la viaţă în general.

Citeste mai mult ...

Legislatie 104Orice persoană fizică sau entitate juridică ce se confruntă cu un act emis de o autoritate din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (Titlu de creanță, Decizie de impunere etc.) are dreptul de a-l contesta. Astfel, înainte de a se adresa instanței de judecată, cel care se consideră vătămat într-un drept al său sau într-un interes legitim trebuie să parcurgă procedura plângerii prealabile.

Citeste mai mult ...

Focus interviuȘapte organizații regionale și-au unit forțele și au lansat, la începutul acestui an, Federația Patronatelor din Industria Ospitalității (FIO), pentru a reprezenta interesele sectorului ospitalității, puternic afectat de contextual pendemic. Corina Macri, președinte HORETIM – Asociația Patronală a Industriei Ospitalității din Timiș, care asigură președinția Federației în primul an de activitate, a vorbit despre cerințele antreprenorilor din industria ospitalității de la nivel national, dar și despre prioritățile FIO.

Citeste mai mult ...

34846498 lAvând în vedere noile restricții anunțate în zonele în care incidența cazurilor de COVID 19 trece de 6 la mia de locuitori, care vizează, printre altele, închiderea activităților operatorilor din industria HoReCa, proprietarii localurilor, strânși sub umbrela Organizației Patronale a Hotelurilor și Restaurantelor din România (HORA), au lansat astăzi, 28 septembrie, un protest.

Citeste mai mult ...

Conferinta HORAAjunsă la cea de-a 5-a ediție, Conferința Națională a Industriei Ospitalității, realizată la inițiativa Organizației Patronale a Hotelurilor și Restaurantelor din România (HORA), cu sprijinul organizatorului de evenimente Horeca Insight, și-a dorit ca, și de această dată, să fie o platformă relevantă de dezbateri constructive și generatoare de soluții inovatoare pentru ospitalitate.

Citeste mai mult ...

 DSC0714Ion Biriș, președinte al Organizației Patronale a Hotelurilor și Restaurantelor din România (HORA), vorbește despre inițiativele și obiectivele organizației pe care o reprezintă, în perioada mandatului său, dar și despre provocări, tendințe și viziuni în ce privește businessul de ospitalitate, în anul curent.

Citeste mai mult ...

Lansare one alliance ohma BucurestiWinsedswiss România, filială a Winsedswiss Education Group, a lansat one (ohma network for education) alliance, rețea ce reunește branduri din industria ospitalității autohtone, în jurul academiei de ospitalitate ohma București. Scopul acestei alianțe este acela de a contribui la dezvoltarea învățământului profesional dual din România, ca una dintre soluțiile pentru relansarea post-pandemie a industriei

Citeste mai mult ...