luxaccesibilhorecaPandemia de coronavirus a afectat drastic economia națională și pe majoritatea proprietarilor din domeniul ospitalier. După ce au suferit financiar din cauza crizei sanitare provocate de coronavirus, restaurantele trec acum prin altă provocare: cum poți să conturezi un spațiu elegant, dar totuși sigur și încadrat în buget? În 2021, bugetul este unul dintre cele mai importante aspecte la care atrag atenția beneficiarii...

Citeste mai mult ...

granturihorecaÎn condițiile în care indicatorii economici ne arată, fără echivoc, că avem sectoare întregi de bunuri și servicii în contracție masivă, schemele pentru ajutoarele de stat pentru industria ospitalității par binevenite. Doar că de la intenție la aplicarea practică este un drum anevoios, de vreme ce impresia cvasigenerală este aceea că se lucrează din perspectivă legislativă, mai mult cantitativ şi nu neapărat corelat.

Citeste mai mult ...

solicitarifederatiapatronatelordinindustrieFederația Patronatelor din Industria Ospitalității (FIO), lansată recent de 7 organizații regionale, solicită Guvernului României deconectarea domeniului HoReCa de la rata incidenței de orice fel de la 1 iunie 2021, în condițiile în care, spun aceștia, până la această dată vor fi vaccinați 90% dintre angajații din domeniu, iar la nivel național vor fi 5 milioane de persoane vaccinate, spun aceștia.

Citeste mai mult ...

digitalizarehorecaIMM-urile care își desfășoară activitatea în domeniul HoReCa pot primi finanțare nerambursabilă de până la 100.000 euro pentru digitalizarea activității desfășurate. Conform Programului Național de Digitalizare a microîntreprinderilor și IMM-urilor, poți beneficia de finanțare sub formă de granturi pentru digitalizarea activității desfășurate...

Citeste mai mult ...

antreprenoriathorecaHospitality Culture Institute anunță încheierea etapei de înscrieri pentru cea de-a doua ediție a acceleratorului HoReCa Business Accelerator, dedicată start-up-urilor cu un model sau idee de afacere inovatoare în concepte dedicate sectorului HoReCa. Potrivit organizatorilor, a doua etapă a generat un interes masiv în rândul antreprenorilor. 

Citeste mai mult ...

FIOȘapte organizații regionale își unesc forțele și lansează Federația Patronatelor din Industria Ospitalității (FIO) pentru a reprezenta interesele sectorului ospitalității în contextul în care este afectat puternic de efectele crizei Coronavirus. Membrii Federației Patronatelor din Industria Ospitalității sunt Horetim Timișoara, Horeca Transilvania Cluj...

Citeste mai mult ...

consumrestaurantePeste 40.000 de companii din industria ospitalității au nevoie de sprijin urgent pentru a putea supraviețui și pentru a putea derula un plan de recuperare, atrag atenția reprezentanții Organizația Patronală a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA), subliniind totodată că industria HoReCa trebuie decuplată de la incidența de 3/1000.

Citeste mai mult ...

branduriospitalitateCum va arăta industria de ospitalitate anul acesta? Iată un excercițiu pe care profesioniștii din industrie îl fac în fiecare zi pentru a se pregăti cât mai riguros pentru viața afacerii după COVID-19. Ne-ar plăcea să sperăm tot mai mult că vom reveni la vechiul normal, la ieșirile la restaurant, la petrecerile în club, la vacanțe sau city-break-uri în țară sau în lume.

Citeste mai mult ...