consumrestaurantePeste 40.000 de companii din industria ospitalității au nevoie de sprijin urgent pentru a putea supraviețui și pentru a putea derula un plan de recuperare, atrag atenția reprezentanții Organizația Patronală a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA), subliniind totodată că industria HoReCa trebuie decuplată de la incidența de 3/1000.

Citeste mai mult ...

branduriospitalitateCum va arăta industria de ospitalitate anul acesta? Iată un excercițiu pe care profesioniștii din industrie îl fac în fiecare zi pentru a se pregăti cât mai riguros pentru viața afacerii după COVID-19. Ne-ar plăcea să sperăm tot mai mult că vom reveni la vechiul normal, la ieșirile la restaurant, la petrecerile în club, la vacanțe sau city-break-uri în țară sau în lume.

Citeste mai mult ...

piatamunciihorecaTrebuie să recunoaștem cu toții că traversăm cea mai neobișnuită, nepredictibilă și ciudată perioadă din istoria ospitalității. Dacă în 2020 discutam despre pierderile mari, despre “azi deschidem - mâine închidem”, despre cum facem să ne păstrăm oamenii buni, care nu se pot descurca financiar cu ajutorul de la stat, anul acesta, cel puțin la fel de greu ne va fi...

Citeste mai mult ...

granturihorecaPuteți acoperi pierderile parțiale din cifra de afaceri sau din rulaj suferite în anul 2020, comparativ cu anul 2019, în cuantum de 20%. Detalii despre această finanțare: Cine poate aplica? Agențiile de turism licențiate care dețin licențe de turism valabile cel puțin de la data de 01.01.2019 și la data acordării ajutorului de stat, care desfășoară activități conform codurilor CAEN...

Citeste mai mult ...

reinventhoreca20212021 va fi cu siguranță anul reinventării în industria HoReCa. De la introducerea unor noi standarde și proceduri în materie de curățenie și igienă, la dezvoltarea unor noi linii de business și regândirea de la zero a conceptelor și meniurilor sau implementarea tehnologiilor contactless, pandemia COVID-19 continuă să remodeleze afacerile din industria HoReCa...

Citeste mai mult ...

tendinterestaurante2021Piața de HoReCa va avea, în continuare, parte de un an atipic, în care, pentru a face față necunoscutului și inconsecvenței, operatorii vor fi nevoiți să dea dovadă de o bună gestionare a resurselor. De aceea, este important să pornim la drum cu câteva perspective despre cum va arăta 2021, pe care să le luăm în considerare, atunci când ne creăm strategia.

Citeste mai mult ...

esalonaredatoriicrizahorecaÎn vederea aplicării unor măsuri fiscale benefice pentru mediul de  afaceri în contextul în care măsurile pentru combaterea pandemiei de COVID-19 au generat dificultăți de natură financiară, Guvernul României a prelungit mecanismul simplificat de eșalonare la plată, prin emiterea O.U.G. 226/2020, apărută în Monitorul Oficial pe 31 decembrie 2020.

Citeste mai mult ...

industriaospitalitatiiHospitality Culture Institute susține necesitatea schimbării adresabilității Ministerului Economiei Antreprenoriatului și Turismului, prin Direcția Generală Turism, pentru a deservi ospitalitatea românească, și nu doar turismul local. Potrivit reprezentanților Hospitality Culture Institute, România are de 30 de ani un minister cu rolul de a susține un întreg sector de activitate, însă prin acțiuni și...

Citeste mai mult ...