Premiera in Romania: Grill Champions Tour

gratar

 

Proiectul îşi propune să demonstreze, prin conţinut de calitate, „existenţa şi în România a unei culturi complexe a gătitului în aer liber, care depăşeşte imaginea generică a grătarul tradiţional la iarbă verde, cu mici şi mult fum”, se arată în comunicatul de presă.

Pornind de la crezul potrivit căruia “Cultura vieţii începe de la a mânca”, GrillSociety.ro îşi propune să adune laolaltă iubitori, amatori, cunoscători sau profesionişti ai grilling-ului şi să funcţioneze ca platformă unde se împărtăşesc ştiri din domeniul gastronomic, idei, reţete şi poveşti culinare, toate menite să dezvolte cultura gătitului în aer liber din România.

campion la barbecue

(Camillo Tomanek- campion mondial la competiţiile de Barbecue)

La prima ediţie a Grill Champions Tour este invitat unul dintre cei mai vestiţi campioni ai concursurilor mondiale de Barbecue, Grill&co - Camillo Tomanek, cunoscut în branşă sub pseudonimul Don Caruso.

„Posesor a numeroase titluri de campion mondial amator şi profesionist la grill-ing&barbecue-ing în ultimii trei ani, Camillo Tomanek vine în România la invitaţia GrillSociety.ro, pentru prima ediţie a Grill Champions Tour”, se arată în comunicat. Camillo Tomanek şi-a construit renumele de specialist barbecue din pasiune, fondând, împreună cu alţi împătimiţi ai grilling-ului, echipa de amatori “TB&The BBQ-Scouts”.  Împreună cu aceştia a câştigat importante concursuri locale şi regionale, obţinând, de-a lungul timpului, titluri importante precum: Campion mondial la barbecue (World Barbecue Champion 2008), Campion al profesioniştilor germani de barbecue în 2009, după ce în 2007 şi 2008  a câştigat în Germania titlurile de campion între amatori la această categorie.

În 2010, Don Caruso a câştigat titlul de campion olandez împreuna cu echipa “The Barbecue Palast”, iar în prezent activează într-o nouă echipă intitulată “European All Star BBQ Team”, alături de bucătari din Germania, Olanda, Norvegia şi Danemarca.