Nume mari ale somelăriei japoneze vin la Centrul AROMA

Nume mari ale somelăriei japoneze vin la Centrul AROMA

Federaţia Somelierilor din România organizează în data de 13 aprilie 2011, la sediul centrului AROMA un simpozion prilejuit de vizita somelierilor japonezi în România. Printre oaspeţi se numără nume mari ale somelăriei japoneze, şi anume preşedintele Asociaţiei Somelierilor din Japonia- Oka Masaharu, campionul naţional al somelierilor din Japonia - Horiuchi Tashiao şi reprezentanţi ai Asociaţiei de Afaceri Româno-Japoneze (JRBA): preşedintele JRBA – Iwaki Norihiko şi dl. Daniel Bereş.

membri FSR

Federaţia Somelierilor din România invită somelierii din România să ia parte la acest eveniment. Preşedintele Federaţiei Somelierilor din România, Sergiu Nedelea ne-a declarat că scopul acestui eveniment este de a consolida relaţiile economice şi culturale dintre România şi Japonia, prin intermediul Vinului.

În cadrul evenimentului, care va avea loc pe 13 aprilie începând cu orele 10, somelierii din România vor lua cuvântul şi vor vorbi despre activitatea lor şi despre România vini-viticolă, iar delegaţia din Japonia va prezenta modul în care breasla somelierilor din Japonia îşi desfăşoară activitatea.

fuji

În perioada 10-16 aprilie reprezentanţii JSA vor vizita producători de vinuri din România şi vor participa la seminarii organizate de Federaţia Somelierilor din România. Această vizită va fi promovată în media de specialitate din Japonia şi din România. Este pentru prima data în istoria relaţiilor româno-japoneze când se organizează o vizită la nivel de conducere al JSA şi se consideră că aceasta va contribui la îmbunătăţirea imaginii vinului românesc în Japonia. Vizita va fi organizată de Federaţia Somelierilor în România şi Asociaţia de Afaceri Româno-Japoneze.

Stabilirea unei relaţii între Federaţia Somelierilor din România şi JSA va aduce beneficii tuturor companiilor importatoare de vin românesc din Japonia şi companiilor producătoare din România care exportă deja sau doresc să exporte pe piaţa japoneză.