Bariştii români vor merge la Maastricht şi Bogota

Bariştii români vor merge la Maastricht şi Bogota

Majoritatea împătimiţilor de cafea spun că aroma acesteia este esenţa tuturor simţurilor. Dar „nu există numărătoare pentru simţuri”, zice un vechi proverb. Oricum,  percepţia asupra cafelei diferă de la un individ la altul. Plăcerea savurării unei cafele este o experienţă vastă şi interesantă pentru fiecare dintre noi.

barista scae 2011_67

A face cafea este o îndemânare. A bea cafea este un ritual. Cafeaua este o artă. Artă în care s-au întrecut, săptămâna trecută, 30 dintre cei mai talentaţi barişti din ţara noastră în cadrul Campionatului Naţional de Barista.  Au fost aleşi trei câştigători, ce vor reprezenta România la campionatele mondiale care vor avea loc la începutul lunii iunie în Bogota, respectiv la sfârşitul lunii iunie la Maastricht.

barista scae 2011_69

A fost o competiţie strânsă. Emoţii. Teamă. Surprize. Nerăbdare. Au fost trei zile grele, incitante, aromate cu cafea.  Trei zile în care bariştii şi-au testat limitele, s-au întrecut unii pe alţii, au plâns, au râs, au învăţat unii de la alţii şi au promis că anul viitor vor fi mai curajoşi.

Câştigătorii competiţiei naţionale din acest an sunt:

Scae_MG_9961

Locul 1 WBC - Mihai Panfil  – va concura pentru România, în Columbia la Bogota în perioada 2-4 iunie 2011.

Locul 1 Latte Art - Paul Ungureanu  – va concura pentru România, în Olanda, la Maastricht în perioada 22-24 iunie 2011.

Scae_MG_9992

Locul 1 Coffee în Good Spirits (Irish Coffee) - Floriana Vlaicu – va concura pentru România, în Olanda, la Maastricht în perioada 22- 24 iunie 2011.

Costurile deplasării echipelor României la Campionatele Mondiale din Columbia şi Olanda vor fi suportate de SCAE România, cu ajutorul partenerilor Metro Cash & Carry, Philips România şi Muller Dairy.

Scae_MG_0050

SCAE România – organizaţie nonprofit, a fost înfiinţată în România, la începutul anului trecut, cu scopul de a promova cultura cafelei şi o piaţă corectă. De asemenea, asociaţia îşi propune educarea tuturor lucrătorilor din acest domeniu – barista, manageri sau proprietari de cafenele.

Detaliile privind regulamentele competiţiilor şi mai multe informaţii veţi găsi pe site-ul www.scaeromania.com.