Competiţia bucătarilor 2011, METRO Chef

Începând din data de 28 aprilie Metro Cash&Carry organizează Competiţia Regională a bucătarilor care se va desfăşura în şapte oraşe din România, respectiv: Bucureşti, Braşov, Iaşi, Craiova, Constanţa, Timişoara şi Cluj-Napoca.

Chef-Metro

Fiecare participant la competiţie este reprezentat de o echipă formată din doi bucătari angajaţi ai aceluiaşi restaurant. Fiecare echipă participantă trebuie să fie formată din: un bucătar şef şi un ajutor de bucătar. Un participant poate desemna maxim o echipă pentru a participa la competiţie, chiar dacă un participant operează mai mult decât un punct de lucru având ca obiect de activitate “restaurante”.

Competiţia bucătarilor este structurată pe parcursul a două etape eliminatorii:

Etapa 1 : Competiţiile regionale;
Etapa 2 : Finala, care se va desfăşura în Bucureşti, în perioada 20-21 octombrie 2011, locaţia de desfăşurare urmând a fi comunicată ulterior participantilor de către Organizator.

METRO Chef1

Programul de desfăşurare al competiţiilor regionale este următorul:

Competiţia Regională Bucureşti

magazin METRO Băneasa

perioada 28-29 aprilie 2011;

Competiţia Regională Iaşi

magazin METRO Iaşi

perioada 02–03 iunie 2011;

Competiţia Regională Craiova

magazin METRO Craiova

perioada 16-17 iunie 2011;

Competiţia Regională Constanţa

magazin METRO Constanţa 1

perioada 14-15 iulie 2011;

Competiţia Regională Braşov

magazin METRO Braşov 2

perioada 11-12 august 2011;

Competiţia Regională Timişoara

magazin METRO Timişoara 1

perioada 01–02 septembrie 2011;

Competiţia Regională Cluj

magazin METRO Cluj

perioada 15-16 septembrie 2011

Prezenţa concurenţilor în locul de desfăşurare este obligatorie începând cu ora 9.00 a fiecărei zile de competiţie, iar concursul începe la ora 10.

medalii

Tematica, atât pentru Competiţia Regională, cât şi pentru Finală, este constituită din realizarea unui meniu format din două preparate, cu specific naţional sau internaţional, respectând tendinţele gastronomiei moderne, la alegerea fiecărui participant, pe baza coşului de produse pus la dispoziţie de Organizator, pentru 6 persoane membrii juriului.

Timpul de execuţie a meniului este de 120 minute. Materiile prime şi materialele necesare preparării meniului vor fi oferite de către Organizator. Pentru fiecare dintre cele două preparate ce fac parte din meniu, participanţii vor indica şi băutura recomandată dintr-o selecţie pusă la dispoziţie de către Organizator.

Meniul va fi prezentat în faţa juriului. Fiecare preparat va fi scos spre jurizare la interval de 10 minute. Organizatorul va asigura vesela, tacâmurile, şervetele necesare pentru servirea preparatelor în momentul jurizării.

Pentru detalii suplimentare accesaţi: http://www.metrochef.ro.