Turismul, un sector tot mai profitabil în Bulgaria

BulgarialogoProfitul operatorilor de turism din Bulgaria creşte de la an la an. Sezonul turistic de vară 2011 a adus cele mai mari profituri înregistrate în industria turistică bulgărească în ulltimii ani, potrivit Bulgarian Tourism Board.

Se estimează că veniturile încasate de la turiştii străini vara aceasta au crescut cu 4.5% faţă de anul trecut, ajungând la 2.7 miliarde de euro, potrivit aceleiaşi surse. Veniturile provenite de la turiştii bulgari însă nu depăşesc 1,5 miliarde de euro.

Se aşteaptă ca luna septembrie să fie la fel de bună pentru turismul bulgăresc, datorită discounturilor oferite dar şi a vremii extrem de frumoase anunţate pentru prima lună din toamna 2011.

bulgaria-map-small2

Cifrele provizorii pentru luna august confirmă aşteptările iniţiale ale specialiştilor în turism, care anunţau creşteri semnificative ale numărului de turişti care vizitează Marea Neagră din Bulgaria.

Tot mai mulţi turişti din Rusia, Slovacia, Republica Cehă, Ungaria şi Polonia au ales destinaţia lor de vară, în 2011, Bulgaria. De asemenea s-a înregistrat o uşoară creştere a numărului de turişti veniţi din Anglia şi Germania.

Industria turismului din Bulgaria a pierdut aproape 200 milioane de euro în 2009 datorită crizei economice mondiale. În 2010 însă sectorul şi-a revenit, aproape atingând nivelul înregistrat în 2008.