9 motive pentru o carieră în industria ospitalității

9 motive pentru o carieră în industria ospitalității
person Horeca
access_time_filled

carieraIndustria ospitalității angajează din ce în ce mai mulți oameni la nivel global, iar o carieră în această industrie oferă oamenilor care lucrează în ea o serie de beneficii și satisfacții unice, care fac din ospitalitate un domeniu cu adevărat atractiv. Vă prezentăm mai jos 10 motive pentru care o carieră în industria ospitalității este minunată. 

1.  Poți face ziua mai frumoasă semenilor tăi

Fie că ești concierge într-un hotel, că lucrezi în bucătăria hotelului sau că faci parte din echipa de management a acestuia, de fiecare dată când vii la muncă poți face oamenilor ziua un pic mai bună. Afacerile din industria ospitalității sunt în fond despre oameni, despre cum să faci oamenii fericiți. Un exemplu ilustrativ este campania „Smiles of Britain” – lansată pentru a celebra ce are mai bun de oferit industria ospitalității din UK. 

2.  Creativitatea e importantă

Creativitatea este foarte apreciată în companiile din industria ospitalității, iar angajatorii caută oameni creativi, deoarece atunci când creezi un produs, fie că e vorba de mâncare, de băutură, de strategii sau de experiențe creativitatea este foarte importantă. Din acest punct de vedere, industria ospitalității este un domeniu mai mult decât potrivit pentru cei care pun preț pe creativitate în activitatea lor profesională.

3.  Deschide o poartă către lume

O carieră în industria ospitalității reprezintă o ușă deschisă spre lume. Fiecare țară din lume are o industrie a ospitalității a sa, iar competențele pe care le dobândești lucrând în acest domeniu sunt ușor transferabile, ceea ce înseamnă că o carieră în ospitalitate poate fi cheia pentru a descoperi noi țări, noi culturi și noi oameni.

4.  Oportunități de avansare

Există atâtea arii în domeniul ospitalității în care poți lucra încât nu e nevoie să rămâi blocat pe aceeași nișă. Poți rămâne mai mulți ani la același angajator, dar să lucrezi în același timp în diferite arii ale industriei ospitalității: de la postul recepționer, la cel de reservations manager, apoi la concierge și așa mai departe.

5.  Poți prelua responsabilități de tânăr

Faptul că există potențial de avansare în industria ospitalității îți permite să ajungi în vârf mai repede decât ți-ar permite alte domenii. Dacă muncești din greu, îți obții calificările necesare, dai dovadă de inițiativă și câștigi respectul colegilor ai șansa să obții o poziție de senior și să conduci chiar tu oameni și proiecte.

6.  Nu te poți plictisi

Dacă ești genul de persoană căreia îi place să se trezească în fiecare zi la aceeași oră, să ia același mic dejun, să facă lucruri previzibile în fiecare zi și să se întoarcă acasa la oră fixă, atunci cel mai probil industria ospitalității nu e pentru tine. A munci în această industrie implică o doză mare de varietate în viața ta, nu doar în termeni de ore petrecute la muncă, dar și în ceea ce privește sarcinile tale de zi cu zi.

7.  Ai o serie de avantaje

Industria ospitalității îți oferă o serie de avantaje de care în altă industrie nu ai beneficia. Până la urmă sunteți aici să ajutați clienții să se simtă bine, iar de multe dintre serviciile oferite acestora vă puteți bucura și dumneavoastră. Să servești mese gourmet, să stai cot la cot cu celebrități sau să beneficiezi de gratuitate în alte hoteluri care fac parte din același lanț hotelier ca hotelul în care lucrezi (în cazul hotelurilor de lanț) sunt doar câteva avantaje pe care le ai dacă lucrezi în hoteluri.

8.  Atmosferă plăcută

La orice loc de muncă există colegi cu care nu te înțelegi, și unul sau doi care sunt un pic neprietenoși, dar vestea bună este că nu mulți dintre ei ajung să lucreze în ospitalitate. Nu caută nimeni persoane care sunt neprietenoase cu clienții, tocmai de aceea deseori în industria ospitalității vei găsi o atmosferă plăcută și oameni energici, plini de viață și amabili.

9.  Este un domeniu sigur

Oamenii întotdeauna vor avea nevoie de mâncare, de băut și de un loc unde să doarmă, nu-i așa? Așadar, chiar și într-un climat economic dificil, industria ospitalității este un domeniu relativ sigur. CEO-ul British Hospitality Association spunea în octombrie 2009 despre recesiune următoarele: „Ultimele 12 luni au fost unele dintre cele mai dificile pentru industria ospitalității, dar trebuie remarcat că atât hotelurile cât și restaurantele supraviețuiesc crizei, în mare parte nevătămate”. 

Vouă ce vă place cel mai mult la activitatea din industria ospitalității?

Sursa: www.caterer.com

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302