Unitățile de cazare, agrement și alimentație publică de pe litoral, verificate de ISU Constanța

Unitățile de cazare, agrement și alimentație publică de pe litoral, verificate de ISU Constanța
person Horeca
access_time_filled

firepreventionReprezentanții Inspecției de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța efectuează verificări la obiectivele de cazare, agrement și alimentație publică de pe litoral, în vederea prevenirii incendiilor.

Astfel, în perioada 13-24 iunie a.c., în stațiunile turistice de pe litoralul Mării Negre au fost efectuate controale în 176 obiective de turism, alimentație publică și agrement, după cum urmează: 34 hoteluri, patru hosteluri, 60 vile, 42 restaurante, șapte pensiuni, două case de vacanță, șapte tabere școlare, trei scene amenajate temporar, cinci cluburi, două parcuri de distracții, două campinguri, un han turistic, un centru SPA, cinci construcții cu camere de închiriat și un disco-bar.

în aceste locații, pentru asigurarea normelor de apărare împotriva incendiilor, dar mai ales pentru preîntâmpinarea apariției acestora, au fost desfășurate activități preventive pe timpul cărora au fost depistate 755 deficiențe, 99 fiind remediate pe timpul controalelor. De asemenea, au fost aplicate 706 sancțiuni, respectiv 567 avertismente și 139 amenzi contravenționale în valoare totală de 220.000 lei.

Dintre constatările cel mai frecvent menționate în documentele de control, putem exemplifica:

  • neasigurarea angajării unui cadru tehnic sau personal de specialitate cu atribuții în domeniul apărării împotriva incendiilor;
  • nemenținerea în stare de funcționare a instalațiilor electrice pentru iluminatul de securitate pentru evacuarea persoanelor în caz de incendiu, pentru marcarea hidranților interiori de incendiu, cât și pentru intervenție în încăperea centralei termice;
  • neverificarea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor existente (stingătoare), aflate în dotarea unor construcții de turism, în conformitate cu reglementările tehnice;
  • exploatarea cu defecțiuni și improvizații a instalației electrice aferentă construcțiilor.

Ca urmare a activităților preventive desfășurate și a sensibilizării factorilor responsabili asupra riscurilor de incendiu existente, la nivelul unităților de turism controlate, au fost desfășurate 102 acțiuni de informare preventivă.

Pentru prevenirea situațiilor de urgență și consolidarea climatului de siguranță a celor care au ales ca destinație litoralul românesc, inspectoratul general a dispus suplimentarea specialiștilor constănțeni cu inspectori de prevenire din mai multe județe ale țării, care să participe la acțiuni de promovare a mesajului informativ-educativ în rândul turiștilor, precum și la cele de îndrumare, instruire și control pe linia respectării măsurilor de apărare și stingere a incendiilor.

Sursă foto: www.lowoxygen-fireprevention.com

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302