Pandemia produce schimbări în industria de home-sharing. Airbnb a lansat un protocol de curățenie îmbunătățit pentru gazde

Curățenia a devenit mai importantă ca niciodată pentru călătorii din întreaga lume, în contextul pandemiei de COVID-19, iar acest lucru produce efecte și în industria de home-sharing, unde asistăm la îmbunătățirea practicilor în materie de curățenie. Compania Airbnb a lansat recent o versiune adaptată și îmbunătățită a protocolului de curățenie destinat gazdelor, menit să contribuie la redeschiderea în siguranță a comunităților.

curatenieairbnb

Noul protocol de curățenie a fost dezvoltat în parteneriat cu experți de vârf din domeniul sănătății și al ospitalității și este disponibil, în primă fază, gazdelor Airbnb din 12 țări, urmând să fie disponibil, în perioada următoare, în mai multe locații.

Protocolul de curățenie îmbunătățit al Airbnb - care oferă primele instrucțiuni standardizate pentru curățare și igienizare din industria de home sharing - este acum disponibil pentru a sprijini gazdele și autoritățile înaintea de redeschiderea comunităților pentru călători. Materialele educaționale și instrumentele sunt acum disponibile gazdelor din 12 țări (în limba lor natală): Australia, Brazilia, Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, Coreea, Mexic, Spania, Marea Britanie și Statele Unite. În săptămânile următoare, resursele vor fi disponibile mai multor gazde din jurul lumii”, se arată într-un comunicat emis de Airbnb.

În elaborarea protocolului de curățenie îmbunătățit, Airbnb a colaborat cu Diversey, lider mondial în curățenie și igienă, care va ajuta Airbnb să dezvolte noi soluții pentru comunitatea sa.

Potrivit Airbnb, curățenia a fost întotdeauna o prioritate pentru gazdele și oaspeții Airbnb, 94% din review-urile de pe Airbnb arătând că oaspeții sunt mulțumiți de curățenia din locații, evaluând-o cu 4 sau 5 stele. Totuși, în contextul crizei COVID-19 se impun noi măsuri și o atenție sporită pentru curățenie.

Oaspeții așteaptă un standard de curățenie mai ridicat ca niciodată. Într-un studiu recent realizat de Airbnb, oaspeții spun că îngrijorările lor legate de curățenie sunt cel mai mare obstacol în rezervarea unui loc de cazare. Autoritățile guvernamentale se uită, de asemenea, la practicile de curățenie din industria de home sharing, în eforturile de a redeschide în siguranță comunitățile. Multe dintre gazdele noastre ne-au spus că își doresc de la noi mai multă îndrumare pentru a putea îndeplini aceste așteptări și pentru a putea să se protejeze pe ei, pe cei dragi și pe oaspeții lor. Așadar am dezvoltat un protocol îmbunătățit de curățenie, cu instrucțiuni clare și precise pentru a ajuta gazdele să reducă șansele de a răspândi virusul”, subliniază reprezentanții Airbnb.

“Urmând noul protocol îmbunătățit gazdele fac pași importanți pentru protejarea lor, a oaspeților și a comunităților în care trăiesc, în timpul crizei COVID-19 și post-criză”, subliniază reprezentanții Airbnb.

Pentru a afla mai multe despre protocolul Airbnb intrați AICI.

Sursă foto: www.airbnb.com